Сезонът на отчетите в САЩ започва тази седмица. Американските компании

...
Сезонът на отчетите в САЩ започва тази седмица. Американските компании
Коментари Харесай

Несигурност на Уолстрийт преди сезона на отчетите

Сезонът на докладите в Съединени американски щати стартира тази седмица. Американските компании ще разгласяват данните си за последното тримесечие на 2021 година, което ще очертае представянето им и за цялата година. Инвеститорите са относително позитивно настроени. Прогнозите на анализаторите съгласно Factset са за напредък в облагите от над 20% спрямо 2020 година Освен това фирмите ще създадат и прогнози за бъдещето. Това което носи неустановеност обаче е фактът, че се покачват прогнозите за спад в резултатите и понижават тези за растеж в облагите.

" Предвижда се приблизително фирмите в показателя (S&P 500) да отчетат растеж на облагите от над 20% за четвъртото следващо тримесечие и покачване на облагата от над 40% за цялата година ", написа в отчета за сезона на докладите на Factset. " Тези темпове на напредък над междинните се дължат на сравненията с по-слабите облаги през 2020 година заради негативното влияние на COVID-19 върху редица промишлености " допълват анализаторите.

Както нормално, сезонът ще бъде открит с резултатите на огромните банки, чиито упования са за по-доходоносна 2022 година, откакто Фед стартира да покачва лихвите. Резултатите на TSM (Taiwan Semiconductor Manufacturer) през днешния ден пък ще покажат обстановката сега в бранша с произвеждане на чипове. Инвеститорите ще чакат с неспокойствие и числата от Netflix, където най-важната метрика за компанията е броя на потребителите.
Реклама
Твърде малко компании обаче могат да кажат какви са упованията им поради несигурността към новия вид на ковид Омикрон, инфлацията и проблемите с доставките на материали и първични материали. Данните на Factset демонстрират, че едвам 93 компании от S&P 500 са дали прогнози за последното тримесечие. Повечето от тях (60%) чакат намаляване в постъпленията им.

Въпреки това упованията на анализаторите са високи. Девет от единадесетте бранша в S&P 500 се чака да отчетат растеж на облагите за четвъртото тримесечие, като енергетиката, индустрията и материалите евентуално ще бъдат водещи, споделя Джон Бътърс, старши анализатор във FactSet. Единствените браншове, за които се предвижда понижаване на облагите, са комуналните услуги и финансите.

Други анализатори обаче считат, че упованията за облагите на фирмите в S&P 500 за четвъртото тримесечие са прекомерно високи. Според New Constructs, компания за финансови разбори, процентът на фирмите, които надценяват облагите си, е най-голям от 2012 година насам.
Реклама
" Много обществени компании имат вложения в други компании, които не са свързани с главния им бизнес, само че могат да бъдат задоволително огромни, с цел да повлияят на облагите им ", написа Кайл Гуске, анализатор в New Constructs. Според изследването на Гуске към 360 компании от S&P 500 (81% от пазарната капитализация на индекса) са с надценени облаги, до момента в който 197 от тях са надценили облагите си с повече от 10%.

Трудна година

Прогнозите за повишението на лихвите в Съединени американски щати през тази година ще има голям резултат върху пазара счита Майк Стрич, основен капиталов шеф в BMO Wealth Management. " Като се има поради къде са равнищата през днешния ден, това, от което се нуждае (пазарът), е непрекъснат напредък, с цел да продължи ралито ", счита Стрич. " Дори и лихвените проценти да не се повишаваха, мисля, че бяхме някак на върха на това, което хората биха били подготвени да платят за един $ евентуална облага. "
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Тема Пазари
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР