Сезонът на черешите вече е тук! Най-накрая любимият ни летен

...
Сезонът на черешите вече е тук! Най-накрая любимият ни летен
Коментари Харесай

5 рецепти с череши, с които празнуваме лятото

Сезонът на черешите към този момент е тук! Най-накрая обичаният ни летен плод е на пазара, а ние сме повече от щастливи да го хапваме в огромни количества и без никакви скрупули. Разбира се, бихме предпочели домашните череши от градината на баба, одеве откъснати, пресни, сочни и носещи това чувство за лятно безвремие и идилия. И въпреки всичко не всички могат да се снабдят с домашни череши, а и няма потребност.

В чест на този наш доста обичан плод, взехме решение да ви представим 5 предписания, с които да посрещнете лятото и да зарадвате обичаните си хора. Тези предписания са лесни и съвършени за някой лежерен уикенд, когато ви се подготвя нещо бързо и доста вкусно.

 

Конфитюр от череши



Необходимите артикули:

1 кг череши (сурови и изчистени от костилките)

600 гр захар

100 мл вода

Начин на подготвяне:

Изчистените череши се посипват със захар и се оставят за час-два в тенджера. Добавя се водата и тенджерата се поставя на умерено мощен котлон. Изчаква се захарта да се разтопи, котлонът се понижава и се бърка от време на време с дървена лъжица. По време на варенето се образува пяна, която с решетъчна лъжица се изхвърля. Конфитюрът се сипва в сухи бурканчета, затваря се с винтова капачка и се обръща с дъното нагоре, до момента в който се охлади.

Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР