Сезон 2022/23 започна изключително безлично за Кристиано Роналдо, а неприятностите

...
Сезон 2022/23 започна изключително безлично за Кристиано Роналдо, а неприятностите
Коментари Харесай

Кристиано Роналдо стана Г-н Никой преди Мондиал 2022

Сезон 2022/23 стартира извънредно безлично за Кристиано Роналдо, а неприятностите за него се усилиха и поради задаващото се международно състезание по футбол. Поредната неприятна вест бе обявена от ESPN. Оказа се, че португалецът не е включен измежду 32-мата футболисти (по един от всеки от финалистите), които са определени за звездите на шампионата. Гигантски постери с техните лица ще бъдат сложени по небостъргачите в Доха. Роналдо обаче не получи тази чест, макар че досега бе считан за една от двете международни суперзвезди, дружно с Лионел Меси.

Всъщност, не е ясно и дали Меси ще бъде представителят на Аржентина, защото тяхната федерация още не е показала кого ще номинира като лице. Но се знае, че от португалска страна няма да бъде Кристиано. Вместо него ще бъде предпочетен съотборникът му в  " Манчестър Юнайтед " Бруно Фернандеш или Диого Жота от " Ливърпул ".

Вече се знаят част от другите звезди. Лице на Бразилия ще е Неймар, Англия ще бъде показана от Хари Кейн, Уругвай - от Луис Суарес, Хърватия - от Лука Модрич, Сенегал - от Садио Мане, Канада - от Алфонсо Дейвис, а лице на домакина Катар ще е капитанът Хасан ел-Хаидос.

Решението от португалска страна да бъде номиниран различен за лице на тима по време на Мондиал 2022 е изненадващо. Най-малкото тъй като Роналдо е капитан на отбора, а още повече - голмайстор №1 за всички времена освен с екипа на Португалия, само че и на национално равнище въобще (117 попадения до момента).

До момента няма коментар от Роналдо по тематиката. Но след апелите от предходната седмица футболистът на " Манчестър Юн " да бъде изваден от състава за мача против Испания от Лигата на нациите, сестра му Катя Авейро го отбрани с пост в " Инстаграм ".

" Това, което се случва сега, въобще не ме изненадва. Португалците са привикнали да плюят в чинията, от която ядат. Винаги е било по този начин. Затова, когато някой се измъкне от пепелта и промени манталитета, това пречи... Винаги ще бъдем с теб, кралю мой. Бъди спокоен. Нужно е да подаваме ръка на тези, които постоянно са давали всичко от себе си за Португалия. Португалците обаче са заболели, дребни, бездушни и постоянно неблагодарни. Този човек е на колене и няма кой да му подаде ръка. Това е грубо. А той постоянно е давал толкоз доста и продължава да дава. Този човек се споделя Кристиано Роналдо и той просто е най-хубавият състезател в света ", написа тя.

Самият Роналдо обаче е очевидно раздразнителен, макар че пази безмълвие. Доказателство бе захвърлената капитанска лента след загубата с 0:1 във въпросния мач с Испания. Това предизвика негови критици в Португалия да призоват лентата да бъде дадена на различен по време на Мондиал 2022.

В допълнение идва и статутът на запаса, който закупи Кристиано в " Манчестър Юн " - от началото на сезона той е почнал като титуляр единствено три пъти, освен това в два от тях - в Лига Европа, където вкара и единствения си досега гол (при 2:0 над " Шериф " в Молдова).
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР