Сейхан Ибиш е доставчик на храна и въпреки, че е

...
Сейхан Ибиш е доставчик на храна и въпреки, че е
Коментари Харесай

Сейхан Ибиш – вашият доставчик на храна

Сейхан Ибиш е снабдител на храна и макар, че е изгубил крайниците си като дете, през днешния ден обикаля София с инвалидна количка – той ще достави храната ви постоянно на време.

Работи като снабдител на храна в столицата от два месеца. Започва работа към 11-12 ч. и завършва в 23 ч.

Сейхан още помни чувството да докосваш земята с пръстите на краката си. В разследване на заболяване губи крайниците си последователно – до момента в който живее в домове за деца, лишени от наставнически грижи, в Луковит и Троян. Роден е в Добрич, само че не познава родителите си. Идва в София, с цел да си откри работа. Това е първата му независима.

„ На множеството изявленията, като видят какво положение съм, непосредствено ми отхвърлят – ти не ставаш за тази работа, в случай че не ми откажат непосредствено, увъртат “, споделя Сейхан.

Намира свободната позиция от уебсайт с разгласи и отива на изявление.

„ Слязох от колата, качих се на количката и той не ме очакваше, че ще съм в такова състояние и гледаше малко стъписано, че човек с инвалидна количка отива при него с концепцията да разнася храна “, спомня си младият мъж.

Александър Николов признава, че е мълчалив “ от изненада, когато видял какъв човек кандидатства за работата.

„ Клекнах до него. Беше ми неловко да заставам прав, а той сподели: „ Спокойно, ще се оправя с работата “, аз изобщо не се усъмних, тъй като той го сподели с такава убеденост, такова предпочитание и подобен хъс, че на момента повярвах в него и му споделих: „ Добре, единствено ми кажи с моя автомобил или с твоя… “, сподели Александър.

Сейхан Ибиш има късмет за протези някой ден. За да се случи това, първо би трябвало да излекува мощното деформиране на гръбначния дирек. В момента за това му оказва помощ най-вече лечението във вода. За да посещава терапия, той има потребност от средства, а заплатата на снабдител не е задоволителна.

Безспорно той обича провокациите. Въпреки че шофьорските курсове не са били леки, през днешния ден той взе участие и в автомобилни надпревари за хора с увреждания.

Сейхан има и тапия от Националната гимназия по приложни изкуства в Троян. Обича баскетбола. Има доста другари. От една година е и щастливо влюбен.

Но огромната пристрастеност на Сейхан са компютрите. От няколко години е усъвършенствал уменията си по хардуер и програмен продукт. Сега е решил да се запише на подготвени по програмиране. Мечтата му е някой да му даде късмет да потвърди уменията си и да стартира втора работа – като компютър експерт.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР