Северозападът пред сериозно изпитание заради обсъжданото затваряне на международния път

...
Северозападът пред сериозно изпитание заради обсъжданото затваряне на международния път
Коментари Харесай

Е-79 край Мездра пред затваряне за ремонт: Превозвачи искат отлагане заради липса на алтернатива


Северозападът пред съществено тестване поради обсъжданото затваряне на интернационалния път Е-79 край Мездра от 1 ноември до 15 декември. ремонтът да се отсрочи за пролетта, защото част от различните направления зимата може да се окажат неизползваеми.

На ден по основния път край Мездра минават 2000 тежкотоварни камиона. Взривните действия постановат краткотрайно прекрояване на пътната карта. От АПИ оферират разновидности за камионите през обитаеми места, в това число и през Петрохан.

“Разходите доста ще се усилят, тъй като се удължават километрите и пътната такса, която заплащаме, също така ще се получи закъснение ”, съобщи заместник-управителят на транспортна компания Лъчезар Ангелов.

Притесняват се и хората, през чиито обитаеми места ще минава пренасоченият трафик.

„ То ще стане лудница, нещо ужасно ще бъде, не може да се излезе на открито “, съобщи Николина Дамянова.

Един от различните направления е през селата Паволче и Челопек, само че отсам тежкотоварни камиони не могат да минават. Пътят прави връзка с този през Искърското дефиле за София и с третокласния към Ботевград, който обаче още не е завършен, тук-там няма асфалт, мостовете не са обезопасени с парапети, има и стърчащи шахти.

„ Изпуснахме прелестен строителен сезон, в който можеше да се строи “, счита кметът на Мездра Иван Аспарухов.

От Съюза на интернационалните превозвачи приканват Е-79 да се затвори напролет. В пътната организация към момента обмислят периодите. Междувременно в община Мездра трансформират даже черни пътища в съществени, с цел да не останат откъснати от света.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР