Северното проектно-конструкторско бюро е започнало да разработва конструкторска документация за

...
Северното проектно-конструкторско бюро е започнало да разработва конструкторска документация за
Коментари Харесай

Русия разработва нови фрегати, които могат да бъдат въоръжени с до 50 крилати ракети

Северното проектно-конструкторско бюро е почнало да създава конструкторска документи за осъвременените фрегати по план 22350М, които ще носят на ръб до 48 крилати ракети " Калибър ", заяви за ТАСС източник от отбранителната индустрия.

Планира се фрегатите от актуализирания план да са с увеличена водоизместимост - до 7 хиляди тона, а оптималният военен комплект от ракети " Калибър " да е до 48 единици. Корабите ще могат да бъдат въоръжени и с хиперзвукови ракети " Циркон ". Ще имат и единна универсална автоматизирана система за ръководство на огъня от всички типове корабни средства за поразяване, което " ще увеличи доста тяхната боеспособност ", сподели източникът на ТАСС.

В момента в бойния състав на Военноморски сили на Русия влиза фрегатата " Адмирал Горшков " (проект 22350). Провеждат се тествания на фрегатата " Адмирал Касатонов " (по същия проект). Тяхната водоизместимост е 4,5 хиляди тона - доста по-малка от плануваната по новия план 22350М, и всеки от тях може да носи до 16 крилати ракети " Калибър ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР