Севернокорейците са принудени да плащат подкупи на държавни служители, за

...
Севернокорейците са принудени да плащат подкупи на държавни служители, за
Коментари Харесай

ООН: Севернокорейците оцеляват, като плащат подкупи

Севернокорейците са принудени да заплащат подкупи на държавни чиновници, с цел да оцелеят в изолираната страна, където корупцията е повсеместна и се ширят репресии, съобщи през днешния ден Комитетът на Организация на обединените нации по правата на индивида, представен от Ройтерс.

Длъжностни лица в цяла Северна Корея изнудват за пари популацията, борещо се да преживее, като заплашват жителите с арест и наказателно гонене, изключително тези, работещи в сивата стопанска система, се споделя в отчета.

Засега няма отчет от страна на Пхенян, където документът бе изпратен броени часове преди неговото издание.

Северна Корея упреква за тежката филантропична обстановка глобите на Организация на обединените нации, наложени от 2006 година поради нейната стратегия за нуклеарни оръжия и балистични ракети. Докладът обаче показва, че армията получава привилегировано финансиране на фона на " икономическа занемареност ".

" Разтревожена съм, че непрекъснатото фокусиране върху нуклеарната тематика продължава да отвлича вниманието от ужасното положение на човешките права на доста милиони севернокорейци ", сподели висшият комисар на Организация на обединените нации за правата на индивида Мишел Бачелет.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР