Севернокорейското външно министерство заяви днес, че преговорите с държавния секретар

...
Севернокорейското външно министерство заяви днес, че преговорите с държавния секретар
Коментари Харесай

Претенции за едностранно ядрено разоръжаване изостриха тона между Пхенян и САЩ

Севернокорейското външно министерство съобщи през днешния ден, че договарянията с държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо провокират " страдание " и упрекна Съединени американски щати в едностранни претенции за нуклеарно разоръжаване, предадоха АП и Ройтерс.

 

В известие на севернокорейската осведомителна организация КЦТА, цитиращо неназован източник от министерството, се показва, че резултатът от договарянията с Помпейо са " извънредно притеснителни " и се насочва обвиняване към него, че желае цялостно, подлежащо на инспекция и необратимо заличаване на нуклеарните оръжия.
 

" Най-бързият метод " Корейският полуостров да стане безядрена зона е постепенният метод, при който двете страни да подхващат едновременни стъпки , оповестява организацията. Според нея " твърдото и непоколебимо " решение на Пхенян да изостави нуклеарните си оръжейни стратегии може да отслабне поради претенциите за едностранно нуклеарно разоръжаване.
 
По-рано през днешния ден Майк Помпейо завърши формалното си двудневно посещаване в Пхенян , където договаря със зам.-председателя на Корейската трудова партия Ким Йон-чхол . В края на визитата си държавният секретар на Съединени американски щати изрази убеденост, че страните ще успят да реализират прогрес по всички обсъждани тематики.
 


От Пхенян Помпейо отпътува за Токио, където ще има тристранна среща с министрите на външните работи на Япония и Южна Корея.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР