Севернокорейският лидер Ким Чен Ун заяви, че първото му посещение

...
Севернокорейският лидер Ким Чен Ун заяви, че първото му посещение
Коментари Харесай

Ким Чен Ун: Посещението ми в Русия е ясна проява на позиция

Севернокорейският водач Ким Чен Ун съобщи, че първото му посещаване в Русия от близо четири години насам е ясно доказателство за “стратегическото значение ” на връзките сред двете страни, заяви в сряда държавната медия KCNA.

“Ким Чен Ун съобщи, че визитата му в Руската федерация … е ясна демонстрация на позицията на държавното управление на КНДР, които дават приоритет на стратегическото значение на връзките сред КНДР и Русия ”, се споделя в известието.

КНДР е формалното име на Северна Корея – Корейска народнодемократична република, а РПК е Корейската работническа партия, единствената ръководеща партия в тази затворена страна.

Посещението на Ким в Русия е първата му задгранична аудиенция след международната рецесия в опазването на здравето поради пандемията от ковид, съобщи KCNA.

Ким дойде в граничния град Казан в Русия рано сутринта във вторник, потвърдиха държавните медии, и беше посрещнат от висши чиновници от Москва и локалните региони на жп гарата. На събитието присъстваше и оркестър.

Посещението му има за цел да сложи връзките на другарство и съдействие сред КНДР и Русия на “ново по-високо равнище ”, се споделя в известието.

А до момента в който Ким е в Русия, Северна Корея изстреля балистична ракета

“Северна Корея изстреля неидентифицирана балистична ракета към Източно море ”, обявиха от Обединения комитет на началник-щабовете на Сеул, визирайки Японско море.

Токио също удостовери изстрелването, като бреговата защита съобщи, че става въпрос за две балистични ракети.

Телевизионната компания NHK съобщи, че и двете хипотетични балистични ракети наподобява са паднали отвън изключителната икономическа зона на Япония, като се базира на неназовани държавни чиновници.

Очаква се напълно скоро срещата сред Ким Чен Ун и Владимир Путин да стартира

Севернокорейският водач дойде на съветския космодрум Восточний, заяви съветската медия РИА. Путин дойде на мястото преди по-малко от 30 минути.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР