Севернокорейският лидер Ким Чен Ун призова за разширяване на военния

...
Севернокорейският лидер Ким Чен Ун призова за разширяване на военния
Коментари Харесай

Ким Чен Ун призова за по-практ | BGNES

Севернокорейският водач Ким Чен Ун прикани за разширение на военния възпиращ капацитет на страната по " по-практичен и нападателен " метод, съобщи Агенция Франс Прес.

Пхенян откри годината с голям брой оръжейни тествания, в това число с изказванията на държавните медии, че това са подводни дронове, способни да носят нуклеарни оръжия, и с изстрелването на две междуконтинентални балистични ракети.

Ким участва на съвещание на Централната военна комисия, с цел да разиска методите за " справяне с ескалиращите дейности на американските империалисти и южнокорейските марионетни предатели за разрастване на нападателна война ", съобщи КЦТА.

Ким подреди възпиращите качества на страната да бъдат засилени с " възходяща скорост " и по " по-практичен и нападателен " метод.

Миналата година Северна Корея се разгласи за " необратима " нуклеарна мощ, с което на процедура приключи опцията за договаряния за денуклеаризация.

По-рано тази година Ким подреди на военните да засилят ученията, с цел да се приготвят за " същинска война ".

В отговор на това Вашингтон и Сеул ускориха съдействието в региона на защитата, организирайки взаимни военни учения с съвременни стелт самолети и високопрофилни американски стратегически средства.

Северна Корея преглежда тези учения като подготовки за инвазия и ги дефинира като " неистови " учения, " симулиращи тотална война против " Пхенян. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР