Севернокорейският лидер Ким Чен-ун присъства на изложение на оръжейни системи

...
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун присъства на изложение на оръжейни системи
Коментари Харесай

Северна Корея обеща да изгради непобедима армия

Севернокорейският водач Ким Чен-ун участва на ревю на оръжейни системи в Пхенян и даде обещание да построи „ непобедима “ войска, като упрекна Съединени американски щати, че са „ главната причина “ за неустойчивостта в страната. Ким обаче акцентира, че стремежът му за създаване на войска не е ориентиран към Южна Корея и че не би трябвало да има нова война, която да настройва корейския народ един против различен.

Наричайки Съединени американски щати „ източник “ на неустойчивост на Корейския полуостров, Ким сподели, че най-важната цел на страната му е да разполага с „ несломим боен потенциал “, който никой да не може да оспори.

Обръщението на севернокорейския водач идва, откакто през последните седмици Северна Корея изпита крилата ракета с огромен обхват,   макар че Организация на обединените нации забрани на страната да тества балистични ракети и нуклеарни оръжия. Пхенян обаче неведнъж нарушава тези забрани и в следствие е строго глобен. Северна Корея казва, че се нуждае от арсенала си, с цел да се отбрани от настъпление на Съединени американски щати. Администрацията на президента Джо Байдън неведнъж е заявявала, че е съгласна на договаряния със Северна Корея, само че упорства Пхенян първо да се откаже от нуклеарните оръжия преди глобите да бъдат облекчени. Северна Корея към този момент отхвърля.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР