Севернокорейският лидер Ким Чен Ун напусна Русия в неделя, потвърждавайки

...
Севернокорейският лидер Ким Чен Ун напусна Русия в неделя, потвърждавайки
Коментари Харесай

Ким Чен Ун приключи посещението си в Русия

Севернокорейският водач Ким Чен Ун напусна Русия в неделя, потвърждавайки тесните връзки с Владимир Путин и подхранвайки страховете на Запада, че Пхенян може да даде на Москва оръжие за нападението й против Украйна, съобщи Агенция Франс Прес.

 

Мащабната обиколка на Ким в съветския Далечния изток, която стартира във вторник, бе фокусирана върху военни въпроси, за което свидетелстваше както личния му антураж, доминиран от офицери, по този начин и алегорична замяна на карабини с Путин и обиколка на фабрика за изтребители в град Комсомолск на Амур.

 

ТАСС съобщи, че преди да отпътува Ким е получил като дарове пет избухливи дрона, разследващ дрон с отвесно политане, бронежилетка и " особено облекло, което не се открива от термокамери ". Подаръците са от губернатора от Приморския край, който граничи с Китай и Северна Корея.

 

По-късно в неделя организация РИА Новости разгласява видеозапис от заминаването на Ким и сподели, че на станция Артьом-Приморски-1 се е състояла " гала по изпращането ".

 

Кадри демонстрират по какъв начин Ким маха за довиждане от влака си на съветска делегация, водена от министъра на естествените запаси Александър Козлов, преди съветският марш „ Сбогом на Славянка “ да бъде изсвирен, до момента в който влакът потегляше.

 

Историческите съдружници Русия и Северна Корея са подложени на голям брой световни наказания - Москва за нападението над Украйна, Пхенян за нуклеарните опити. Първото публично посещаване в чужбина за севернокорейския водач след пандемията на ковид разпали страховете на Запада, че Москва и Пхенян ще се опълчват на глобите и ще сключат оръжейна договорка.  

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР