Севернокорейските власти са организирали миналата година доставката в КНДР на

...
Севернокорейските власти са организирали миналата година доставката в КНДР на
Коментари Харесай

Доставили бронирани мерцедеси на Ким Чен Ун, заобикаляйки санкциите

Севернокорейските управляващи са организирали предходната година доставката в КНДР на два бронирани автомобила "Мерцедес " за водача на Северна Корея Ким Чен Ун, заобикаляйки интернационалните наказания, написа вестник "Уолстрийт джърнъл ", представен от ТАСС.

Американското издание се базира на основаната във Вашингтон организация Център за перспективни проучвания в областта на защитата. Организацията твърди, че нейни чиновници са получили информация, че в КНДР през последните години са доставени над 800 елитни автомобила. Сред тях са и два автомобила "Мерцедес ", всеки от които коства над 500 000 $.

По данни на изследователския център двата автомобила са били доставени в КНДР от Холандия в интервала от юни до октомври предходната година. Първоначално са били транспортирани по море от Холандия до Китай, а по-късно в Япония, Южна Корея и Русия. От Русия колите били доставени в Пхенян на борда на самолети на държавната авиационна компания на Северна Корея "Еър Корио ". В материала на "Уолстрийт джърнъл " се показва, че през януари тази година за първи път Ким Чен Ун е видян да се вози на автомобил "Мерцедес Майбах Ес 600 Пулман Гард ".

Според чиновниците на Центъра за перспективни проучвания севернокорейските управляващи заобикалят въведените против Пхенян наказания и постоянно получават облекла, козметика и техника от известни задгранични производители. Служителите на центъра настояват, че е допустимо КНДР да получава разнообразни артикули от 90 разнообразни страни, като за това спомагат севернокорейски дипломати.

"Уолстрийт джърнъл " отбелязва, че организацията е стигнала до този извод въз основата на разбор на информация със свободен достъп за работата на пристанищата по света и за комерсиалните покупко-продажби.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР