Севернокорейските държавни медии отбелязаха първата годишнина от руската инвазия в

...
Севернокорейските държавни медии отбелязаха първата годишнина от руската инвазия в
Коментари Харесай

Път към самоунищожение: Как в Северна Корея коментират войната в Украйна

Севернокорейските държавни медии означиха първата годишнина от съветската инвазия в Украйна, като упрекнаха за създалата се рецесия НАТО и нарекоха американското присъединяване " път към самоизтребление ", заяви Ройтерс.

В коментар, оповестен от държавната осведомителна организация КЦТА в навечерието на 24 февруари, специалистът по интернационалните въпроси Ким Йо-чул декларира, че спорът в Украйна е " неизбежният артикул на насилието и хегемонията " на Съединени американски щати и техните съдружници.

North Korea and Russia have only grown closer in the one year since the invasion of Ukraine.

Pyongyang remains one of Moscow’s few allies on the world stage and will likely profit from the ongoing war.
— NK NEWS (@nknewsorg)
От началото на спора Пхенян поддържа тесни връзки с Русия, като показва обществено поддръжката си за Москва и пази дейностите на Кремъл пред Организация на обединените нации, отбелязва Ройтерс.

" Ако Украйна не беше взела участие без да се замисли в американската политика на антируска борба, в случай че беше изоставила мръсните демони на Съединените щати и беше насърчила помиряването и единството със своите съседи, обстановката нямаше да доближи сегашната точка, в която е толкоз неприятна ", съобщи специалистът. " Настоящата обстановка в Украйна за следващ път потвърждава, че в света не може да има мир в нито един миг, в случай че не се постави завършек на политиката на мощ, робия и ненаситна експанзия на Съединените щати ", добави той.

Вашингтон пък упреква Северна Корея, че дава оръжия на Кремъл, изказване, което Москва и Пхенян отхвърлят.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР