Севернокорейски хакери най-вероятно стоят зад кражбата на поне $35 милиона

...
Севернокорейски хакери най-вероятно стоят зад кражбата на поне $35 милиона
Коментари Харесай

Хакери от Северна Корея са заподозрени в обир на криптовалути за $35 милиона

Севернокорейски хакери най-вероятно стоят зад кражбата на най-малко $35 милиона от известна услуга за криптовалути. Това е следващият образец за акция, ориентирана към крипто платформа, зад която се допуска, че стои Пхенян, оповестява CNN Business, цитирайки няколко специалисти.

Американските управляващи се притесняват, че откраднатите средства могат да бъдат употребявани за финансиране на стратегиите за нуклеарни и балистични оръжия на севернокорейския режим .
 Снимка 571851
Източник:

Хакерите са източили сметките за криптовалута на някои клиенти на Atomic Wallet - основана в Естония компания. Нейният програмен продукт е употребен от 5 милиона консуматори, съгласно изказванията на самата компания.
 Поредната кражба на криптовалута: Хакери откраднаха $100 милиона
Поредната кражба на криптовалута: Хакери откраднаха $100 милиона

Кражбата е осъществена от така наречен " блокчейн мост " Horizon

" При случая с Atomic Wallet техниките на хакерите за пране на пари и инструментите, които са употребявали, съответстват с досегашното държание на Северна Корея ", разясняват от основаната в Лондон компания за следене на криптоактиви Elliptic.

През последните няколко години севернокорейските хакери са откраднали милиарди долари от банки и компании за криптовалути. По този метод те си обезпечават основен източник на доходи за режима , демонстрират отчети на Организация на обединените нации и частни проучвателен компании.
 Крипто за $415 млн. откраднали хакери от FTX
Крипто за $415 млн. откраднали хакери от FTX

Новото управление на банкрутиралата компания е открило обилни " дупки " в борсата
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР