Северноирландската полиция подозира, че ирландската националистическа въоръжена група Нова ИРА

...
Северноирландската полиция подозира, че ирландската националистическа въоръжена група Нова ИРА
Коментари Харесай

Северноирландската полиция подозира ИРА за стрелбата по детектив

Северноирландската полиция подозира, че ирландската националистическа въоръжена група Нова ИРА може да е виновна за опита за ликвидиране на старши детектив, който беше убит пред очите на сина си в сряда вечерта в град Омаг.

Главният контрольор Джон Колдуел е бил прострелян няколко пъти от двама въоръжени мъже, до момента в който слагал футболни топки в колата си след подготовка за младежи, сподели помощник-началникът на полицията Марк Макюън. Той остава в сериозно положение в болница.

Въоръжените мъже продължиха да стрелят, до момента в който детективът беше на земята, сподели Макюън. И двамата стрелци са стреляли няколко пъти и минимум две други транспортни средства са били ударени в препълнен паркинг, където родители и деца са избягали, с цел да се спасят, добави той.

Колата на обвинените беше открита изгоряла тъкмо отвън Омаг, сцената на най-лошата офанзива от „ Проблемите “ в Северна Ирландия, когато националистически бойци убиха 29 души, като детонираха кола бомба на оживена комерсиална улица четири месеца след мирното съглашение от 1998 г.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР