Северна Македония планира да върне 1 млрд. денара (17 млн.

...
Северна Македония планира да върне 1 млрд. денара (17 млн.
Коментари Харесай

Македония връща 17 млн. евро на гражданите си

Северна Македония възнамерява да върне 1 милиарда денара (17 млн. евро) на жителите си, обявявайки свободен от Данък добавена стойност уикенд от 10 до 12 октомври, съобщи организация МИА.

Финансовият министър Фатмир Бесими заяви, че тази мярка ще бъде предприемана и в бъдеще според от резултатите и икономическия ѝ резултат. Средствата за свободния от Данък добавена стойност уикенд са планувани във втората проверка на бюджета.

" Гражданите могат да похарчат до 30 000 денара (500 евро). Този предел е избран по две аргументи - едната е по-добро бюджетно обмисляне, а другата е отбягване на скупчвания на хора през снадки празничен уикенд (11 октомври е формален празник Ден на националното въстание, б.р.) ", сподели Бесими.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Северна Македония възнамерява да изтегли заеми за съвсем 600 млн....

От връщането на Данък добавена стойност ще могат да се възползват единствено жителите, които са регистрирани и употребяват приложението на организацията по приходите " Моят Данък добавена стойност ".

Те ще получат назад целия Данък добавена стойност, заплатен през уикенда при покупка на артикули локално произвеждане, за услуги, както и за ИТ съоръжение.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР