Северна Македония очаква реципрочност, така че българските граждани с македонско

...
Северна Македония очаква реципрочност, така че българските граждани с македонско
Коментари Харесай

Димитър Ковачевски: Българските граждани с македонско самосъзнание свободно да практикуват убежденията си

Северна Македония чака взаимност, тъй че българските жители с македонско съзнание свободно да практикуват убежденията си. Това е декларирал пред организация МИА македонският министър председател Димитър Ковачевски.

Той разяснява тематиката след откриването на културния дом " Иван Михайлов " в Битоля, за което до македонския град пътуваха министър председателят Кирил Петков и външният министър Теодора Генчовска.

Димитър Ковачевски акцентира, че деятелят на Вътрешна македонска революционна организация Михайлов е спорна историческа персона, само че че самодейността за културния център не нарушава Европейската спогодба за правата на индивида.

Като държавно управление стоим зад свободните убеждения на всички жители, чакаме деня, в който при нашите съседи ще назрее моментът жителите с македонско съзнание да могат да практикуват убежденията си също толкоз свободно, счита македонският министър председател.

Според македонският президент Стево Пендаровски кръщаването на центъра в Битоля на Иван Михайлов, който Пендаровски дефинира като " помощник на фашисткия режим ", не е в услуга на добросъседството.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР