Северна Корея заплаши в четвъртък с неуточнени „настъпателни действия“ във

...
Северна Корея заплаши в четвъртък с неуточнени „настъпателни действия“ във
Коментари Харесай

Северна Корея предупреждава за „настъпателни действия“ срещу ученията на съюзниците

Северна Корея заплаши в четвъртък с неуточнени „ настъпателни дейности “ по отношение на разширението на военните учения на Съединени американски щати с съперник Южна Корея, до момента в който специфичният представител на президента Джо Байдън за Северна Корея отлетя за Сеул за диалози със съдружниците по отношение на възходящата нуклеарна опасност от Севера.

Коментарите на Северна Корея пристигнаха ден откакто Съединените щати изпратиха бомбардировачи B-52, способни да носят нуклеарно оръжие, до Корейския полуостров за взаимни въздушни учения с южнокорейски военни самолети в последната им проява на мощ против Севера, която показва ученията на съдружниците като подготовки за навлизане. Враждебността се ускори през последните седмици, защото темпото както на американско-южнокорейските военни учения, по този начин и на севернокорейските оръжейни демонстрации се усили в цикъл на око за око.

Официалната корейска централна новинарска организация на Севера съобщи, че военните учения на Съединените щати и Южна Корея и разполагането на съвременни американски военни активи са трансформирали Корейския полуостров в „ голям барутен склад, който може да бъде взривен всеки миг “.

„ Военните провокации от водените от Съединени американски щати войнолюбци надвишиха границата на приемливост. Тази действителност чака по-ясна позиция и отговор на отбранителните качества (на Северна Корея),” сподели KCNA в коментар, приписван на академик.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР