Северна Корея предлага на Русия 100 000 „доброволци“ във войната

...
Северна Корея предлага на Русия 100 000 „доброволци“ във войната
Коментари Харесай

Северна Корея предлага на Русия 100 000 доброволци в помощ за войната

Северна Корея предлага на Русия 100 000 „ доброволци “ във войната против Украйна, твърди съветската държавна телевизия.
„ Има известия, че 100 000 севернокорейски доброволци са подготвени да дойдат и да вземат участие в спора “, сподели водещият на токшоу по съветска телевизия Игор Коротченко.
Съобщението идва в миг, когато военната мощ на Русия е изчерпана след несполучливия й опит да превземе основни елементи от Украйна, в това число столицата Киев.
Според някои данни убитите съветски бойци са сред 15 000 и 25 000 души. Това прави съветските загуби към 100 бойци дневно.
Коротченко също се базира на известия, че Русия е поканила севернокорейски „ строители “ да възстановят окупирания от Русия Донбас.
Александър Мацегора, съветският дипломат в Северна Корея, сподели в изявление през юли, че „ корейските строители, които са висококвалифицирани, работливи и подготвени да работят в най-трудните условия, ще вземат участие доста съществено “ в построяването на разрушената инфраструктура в Донбас.
Северна Корея беше една от дребното страни в света, които признаха за самостоятелни Донецката национална република (ДНР) и Луганската национална република (ЛНР).
Мацегора твърди в изявлението, че Северна Корея не получава нищо за съдействие с Русия и просто работи съгласно „ съвестта си “.
„ Северна Корея е една от дребното страни, които могат да си разрешат да следват изцяло самостоятелна външна политика. Никой – нито Русия с Китай, да не приказваме за Съединени американски щати – не може да принуди КНДР да създадат нещо или да не създадат нещо “, прибавя посланикът, обещавайки да помогне на Северна Корея да се бори против наложените й наказания.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР