Северна Корея изстреля няколко крилати ракети, гласи съобщение от армията

...
Северна Корея изстреля няколко крилати ракети, гласи съобщение от армията
Коментари Харесай

Северна Корея изстреля крилати ракети към Японско море

Северна Корея изстреля няколко крилати ракети, гласи известие от армията на Южна Корея, представено от Агенция Франс Прес.

„ Нашите военни откриха няколко неидентифицирани крилати ракети, изстреляни покрай води към севернокорейския регион Синпо в 8:00 сутринта през днешния ден “, се споделя в изказването на Обединения комитет на началник-щабовете.

Само преди няколко дни Пхенян изстреля голям брой крилати ракети към Жълто море. Според управляващите в Пхенян това е първият тест на " ново потомство стратегически крилати ракети ".

Северна Корея форсира тестванията на оръжия през новата година, в това число на " подводна нуклеарна оръжейна система " и хиперзвукова балистична ракета с твърдо гориво.

Южнокорейските управляващи оповестиха, че изстрелването е в развой на взаимен разбор с американските разследващи органи, добавяйки, че " наблюдават от близко спомагателните придвижвания и действия на Северна Корея ".

За разлика от балистичните ракети, тестванията на крилати ракети не са неразрешени от глобите на Организация на обединените нации против Пхенян.

Крилатите ракети нормално са с реактивно задвижване и летят на по-ниска височина от по-сложните балистични ракети, което ги прави по-трудни за разкриване и прихващане.

През последните месеци се следи внезапно утежняване на връзките сред Пхенян и Сеул.

По-рано през този месец водачът на Северна Корея Ким Чен Ун разгласи Юга за „ главен зложелател ", ликвидира организации, отдадени на обединяването и на разпространение, заплаши с война „ даже за 0,001 мм. “ териториално нарушаване.

В Сеул президентът Юн Сук Йол сподели на кабинета си, че в случай че въоръженият с нуклеарно оръжие Север извърши провокация, Южна Корея ще отвърне на удара с „ неведнъж по-силен отговор “, акцентирайки „ големите качества за реагиране “ на неговата войска.

На политическите срещи на Пхенян в края на годината Ким заплаши с нуклеарна офанзива против Юга и прикани за струпване на боен боеприпас за евентуален въоръжен спор, който той предизвести, че може да " избухне всеки миг ".

През януари Пхенян изстреля хиперзвукова ракета с твърдо гориво, единствено няколко дни откакто провежда бойни стрелби покрай напрегнатата морска граница на страната с Южна Корея, което провокира контраучения и заповеди за евакуация на някои гранични острови, принадлежащи на Сеул.

Ким също по този начин сполучливо изведе шпионски спътник в орбита в края на предходната година, откакто получи съветска помощ, в подмяна на трансфер на оръжия за войната на Москва против Украйна. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР