Северна Корея изстреля две балистични ракети в посока Японско море

...
Северна Корея изстреля две балистични ракети в посока Японско море
Коментари Харесай

Само за няколко часа: Северна Корея изстреля две балистични ракети към Японско море

Северна Корея изстреля две балистични ракети в посока Японско море в границите на няколко часа, заяви генералният щаб на южнокорейската войска, представен от Ройтерс.

Първата е била с дребен обхват . Втората е била изстреляна от площадка в региона на Пхенян и е прелетяла към 1000 км , се показва в изказване на Обединения комитет на началник-щабовете на Южна Корея.

Японската брегова защита заяви, че втората ракета е паднала в морето западно от Хокайд о към час след изстрелването ѝ.

Според източници на телевизия Ен Ейч Кей (NHK) от японското държавно управление оптималната височина, която е достигнала, е била 6000 км и че най-вероятно става въпрос за междуконтинентална балистична ракета . Японският заместник-министър на защитата Шинго Мияке сподели пред публицисти, че обсегът на въпросната ракета е над 15 000 км и че тя може да доближи всяка точка на Съединени американски щати. Той добави, че полетът ѝ е траял към 73 минути.

Премиерът на Япония Фумио Кишида разгласи, че привиква съвета за национална сигурност по отношение на последните севернокорейски ракетни тествания.

Говорител на Държавния департамент на Съединени американски щати акцентира, че дейностите на Пхенян нарушават голям брой резолюции на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, съставляват опасност за прилежащите страни и подкопават сигурността в района.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР