Северна Корея изстреля балистична ракета в морето, съобщиха военните на

...
Северна Корея изстреля балистична ракета в морето, съобщиха военните на
Коментари Харесай

Северна Корея изстреля балистична ракета в морето

Северна Корея изстреля балистична ракета в морето, оповестиха военните на Южна Корея, предава БГНЕС. Това е последният подобен тест, за който анализатори считат, че може да е било оръжие, изстреляно от подводница.

„ Неидентифицираната балистична ракета “ е изстреляна от Синпо в морето източно от полуострова, се споделя в известие на Началника на щаба на Сеул. „ Южнокорейското и американското разузнаване деликатно проучват случката “, се прибавя в него. Синпо, откъдето е изстреляна ракетата, е огромна военноморска корабостроителница. Скорошни сателитни фотоси демонстрират подводници на оборудването.

Известно е, че Пхенян създава балистична ракета, изстреляна от подводница, и преди този момент е направил подводно изстрелване. Анализатори обаче смятат, че една от тях евентуално е била изстреляна от потънала платформа, а не от подводница. 

Ядрено въоръжената Северна Корея през последните седмици направи проби на крилата ракета с дълъг обхват, на ракета, изстрелвана от трен, и на хиперзвукова бойна глава. Поредицата проби бе предшествана от галерия на редки оръжия, която показа и гигантската интернационална балистична ракета (ICBM), показана на нощен боен церемониал предходната година. Откривайки оръжейната галерия, водачът Ким Чен - ун, който наблюдаваше бързия прогрес във военните технологии на Пхенян с цената на интернационалните наказания, упрекна Съединени американски щати за напрежението и отхвърли изказванията на Вашингтон, че нямал враждебни планове.

Японският министър председател Фумио Кишида съобщи, че са тествани две балистични ракети, и назова тестванията „ доста тъпо “ нещо.

Последният ход на Пхенян пристигна, откакто Аврил Хейнс, шеф на националното разузнаване на Съединени американски щати, посети Сеул за тристранна среща с южнокорейските и японските си сътрудници за Северна Корея. " Ние нямаме враждебни планове към Северна Корея и се надяваме да се срещнем с тях без условия ", сподели Сун Ким, специфичен представител на Съединени американски щати за Северна Корея, след диалози с южнокорейския си сътрудник във Вашингтон. Той добави, че съдружниците имат „ отговорност да извършват резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации “, базирайки се на наказания, които Северна Корея се стреми да анулира.

Южнокорейският президент Мун Дже-ин упорства за публична декларация, че Корейската война е завършила - военните дейности са прекъснати през 1953 година с помирение, а не с кротичък контракт. Това е съществена цел на актуалният му мандат преди той да завърши следващата година.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР