Северна Корея е отхвърлила планираните доставки на ваксината на АстраЗенека

...
Северна Корея е отхвърлила планираните доставки на ваксината на АстраЗенека
Коментари Харесай

Северна Корея не иска да чува за АстраЗенека

Северна Корея е отхвърлила плануваните доставки на имунизацията на " АстраЗенека " поради страничните резултати, съгласно център за разбори, представен от Ройтерс.

Международната стратегия КОВАКС съобщи, че ще даде на Северна Корея близо 2 милиона дози от имунизацията на " АстраЗенека ". Първите дози се чакаха в края на май, само че бяха отсрочени на фона на продължителни съвещания, заяви Южна Корея предишния месец. Северна Корея не е съобщавала за случаи на COVID-19, което представители на Вашингтон и Сеул слагат под въпрос, съобщи Новини.бг.

Изолираната страна обаче наложи строги ограничения за битка с вируса, в това число затваряне на границите и ограничение на пътуванията в страната. Според отчет на Института за национална тактика за сигурност, обвързван с южнокорейската разследваща работа, Пхенян обмисля други разновидности за ваксини.

Глобалният алианс за ваксини и имунизация (ГАВИ) съобщи, че въпросите за политиката на Северна Корея би трябвало да се отнасят към държавното управление в Пхенян. " Продължаваме да работим с управляващите на Корейската народнодемократична република (КНДР), както работим с всички страни, с цел да помогнем в битката против пандемията от COVID-19 ", съобщи представител на ГАВИ. В отчета на института се споделя още, че Северна Корея не се интересува изключително от китайски ваксини заради опасения, че те може да не са толкоз ефикасни, само че демонстрира интерес към съветските, за които се надява да получи гратис. Все още обаче не са подписани договорености.

В сряда съветският външен министър Сергей Лавров съобщи, че Москва е предложила нееднократно ваксини на Пхенян. Според представител на института севернокорейските управляващи са се тормозили от известията за редки, само че съществени случаи на съсиреци при някои от имунизираните с " АстраЗенека ". От края на март КНДР разреши на свои дипломати в чужбина да се имунизират, само че не се пробва да се достави с ваксини за вътрешна приложимост.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР