Северна Корея е изстреляла тази сутрин над 200 брегови артилерийски

...
Северна Корея е изстреляла тази сутрин над 200 брегови артилерийски
Коментари Харесай

Северна Корея изстреля повече от 200 артилерийски снаряда днес

Северна Корея е изстреляла тази заран над 200 брегови артилерийски снаряда към южния остров Йонпьонг, заяви армията на Южна Корея.
Прочетете още
От Сеул не оповестяват за вреди, породени от изстрелите, снарядите са паднали на север от Северната гранична линия (СГЛ), която на процедура извършва ролята на морска граница сред двете Кореи, показват източниците, съобщи Би Би Си.

Южна Корея подреди евакуирането на цивилните от остров Йонбьон, който се намира на 10 км от Северна Корея, заяви министерството на защитата, представено от Франс прес.

Последният случай идва месеци откакто Северна Корея приключи изцяло военното съглашение с Юга, ориентирано към понижаване на напрежението.

След това Пхенян съобщи, че ще отдръпна всички ограничения, " подхванати за попречване на военни спорове във всички сфери, в това число земя, море и въздух ", и ще разположи " по-мощни въоръжени сили и нов вид военна техника " в граничния район.

Северна Корея наруши пакта неведнъж през последните две години, като изстреля ракети и изстреля артилерийски снаряди в морето в посока на юг. Последният път, когато Северна Корея изстреля артилерийски снаряди в морето, беше през декември 2022 година

Остров Yeonpyeong, дом на военна база и малко цивилно население от към 2000 души, се намира на 3 километра (2 мили) от противоречивата морска граница в Жълто море и на 12 километра от севернокорейския бряг.

Той е бил сцена на междукорейски морски конфликти през годините.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР