Северна Корея е изстреляла две балистични ракети край източното си

...
Северна Корея е изстреляла две балистични ракети край източното си
Коментари Харесай

Северна Корея изстреля балистични ракети и предупреди, че ще превърне Тихия океан „в полигон“

Северна Корея е изстреляла две балистични ракети край източното си крайбрежие, оповестиха южнокорейските въоръжени сили, а авторитетната сестра на водача Ким Чен-ун предизвести за заплаха от превръщането на Тихия океан в " полигон за пукотевица " , съобщи Ройтерс.

Изстрелването се случва единствено два дни, откакто Северна Корея изстреля междуконтинентална балистична ракета в морето край западното крайбрежие на Япония , на което Съединени американски щати и Южна Корея през вчерашния ден дадоха отговор със взаимни военновъздушни учения.

Севернокорейската държавна медия удостовери, че Северът е изстрелял два снаряда от система за залпов огън по цели на разстояние надлежно 395 километра и 337 километра.

" 600-милиметровата ракетна система, мобилизирана в стрелбата... е средство за тактическо нуклеарно оръжие ", способно " да сковава " вражеско летище, заяви държавната осведомителна организация КЦТА.

Японското министерство на защитата съобщи, че двете балистични ракети са достигнали оптималната височина надлежно от към 100 км и 50 км, като са минали разстояние от към 350-400 километра и са паднали отвън изключителната икономическа зона на Япония. Няма данни за нанесени вреди на самолети или плавателни съдове.

В свое изказване министерството съобщи, че ще продължи да ще събира и проучва информация в тясно съдействие със Съединени американски щати. " Поредицата от дейности на Северна Корея, в това число многократните изстрелвания на балистични ракети, заплашват мира и сигурността на Япония, района и интернационалната общественост ", съобщи министерството. " Япония изрази мощен митинг и уверено осъжда Северна Корея " , се споделя още в изказването.

Ким Йо-чен , авторитетната сестра на севернокорейския водач , разгласява свое изказване, в което предизвестява против засиленото наличие на американски " стратегически активи " на Корейския полуостров, откакто през вчерашния ден Съединени американски щати поотделно организираха взаимни военновъздушни учения с Южна Корея и Япония.

" Внимателно изследваме въздействието, което то би оказало върху сигурността на нашата страна ", се споделя в изказването ѝ. " Честотата на потребление на Тихия океан като наше стрелбище зависи от характера на дейностите на американските сили ", написа още Ким.

Изстрелването пристигна единствено два дни, откакто Северна Корея изстреля междуконтинентална балистична ракета в морето край западното крайбрежие на Япония, което тя назова " обучение за ненадейно изстрелване ".

Днешното изстрелване е третото огромно оръжейно тестване на Севера тази година, откакто Пхенян заплаши с " невиждано неотстъпчив и мощен " отговор, до момента в който Южна Корея и Съединени американски щати се подготвяха за годишните си военни учения като част от напъните им за отбиване на възходящата нуклеарна и ракетна опасност от страна на Северна Корея, показва Ройтерс.

Южнокорейското министерство на външните работи заяви, че в отговор на изстрелванията е наложило нови наказания на четири физически и пет юридически лица , свързани с оръжейните стратегии на Северна Корея.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР