Севастопол. Руски бойни самолети, въоръжени с ракети въздух-земя“, са тормозили

...
Севастопол. Руски бойни самолети, въоръжени с ракети въздух-земя“, са тормозили
Коментари Харесай

Daily Sabah: Руски изтребители са тормозили нидерландска фрегата в Черно море

Севастопол. Руски бойни самолети, въоръжени с ракети „ въздух-земя “, са тормозили нидерландска фрегата в Черно море по-рано този месец, заяви Министерството на защитата на северноевропевйската страна късно във вторник, като от там прибавят, че съветските самолети са правили подправени офанзиви и са блокирала информационните системи на плавателни съд, написа турското издание Daily Sabah .

Руското министерство на защитата съобщи, че е вдигнало изтребители и бомбардировачи, с цел да предотврати навлизането на фрегатата в съветски води, оповестяват организации.

Руските военни обявиха, че военните самолети са летели на безвредно разстояние от кораба и в сходство с интернационалните разпореждания.

Министерството на защитата на Нидерландия обаче твърди, че съветските дейности са се провели в продължение на пет часа на 24 юни и са нарушили правата за свободно потребление на морето.

Фрегатата „ Евертсен “ е плавала с английската авионосна ударна група, която по това време е патрулирала региона.

Министърът на защитата Анк Бийлевелд-Шутен назова съветската акция „ безотговорна “.

„ Евертсен има цялостното право да плава там “, сподели тя в изказване. „ Няма опрощение за този тип нападателен акт, който излишно усилва шанса за произшествия “.

Тя уточни, че Нидерландия ще повдигне въпроса с Русия на дипломатическо равнище.

Подобно събитие се случи предходната седмица с Обединеното кралство, когато съветски боен транспортен съд изстреля предупредителни изстрели по унищожител на английския флот в Черно море.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР