Севастопол. Отряд кораби от Черноморския флот (ЧФ) на Русия са

...
Севастопол. Отряд кораби от Черноморския флот (ЧФ) на Русия са
Коментари Харесай

EA Daily: Руски военни кораби започнаха артилерийски стрелби в Черно море

Севастопол. Отряд кораби от Черноморския флот (ЧФ) на Русия са излезли в морето, с цел да проведат артилерийски стрелби по надводни и въздушни цели. Както оповестяват в сряда от отдела за осведомително поръчителство на флота, в ученията ще вземат участие самолети и вертолети от морската авиация и Противовъздушна отбрана на ЧФ, предава EA Daily .

Според информацията от военното ведомство, отряд кораби в състав фрегатата „ Адмирал Макаров “, дребните ракетни кораби „ Грайворон “ и „ Вишний Вплочек “, ракетния транспортен съд на въздушна възглавница „ Самум “, миночистача „ Иван Голубец “, както и огромни десантни кораби са излязли от пунктовете на базиране и са провели подготовка за превъзмогване на условно минно заграждение в в поддръжка на миночистаческите сили на Черноморския флот.

Отбелязва се, че екипажите на бойните кораби ще организират единични и взаимни тестови артилерийски залпове по наземни и въздушни цели в морето като част от контролна инспекция през зимния интервал на образование.

На 13 април заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков съобщи, че за американските военни кораби „ е по-добре да стоят настрани от Крим и Черноморското крайбрежие, другояче рискът от произшествия е доста огромен “. По негово мнение Съединени американски щати, които изпращат своите военни кораби в Черноморския район, „ изпитват силата на Русия и играят на нервите й “.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР