Сестра Андре, 118-годишна френска монахиня, която е най-възрастният човек във

...
Сестра Андре, 118-годишна френска монахиня, която е най-възрастният човек във
Коментари Харесай

Французойка ли ще бъде най-възрастният човек в света след Танака?

Сестра Андре, 118-годишна френска монахиня, която е най-възрастният човек във Франция, евентуално ще наследи японката Кане Танака като най-възрастния човек на света, заяви Агенция Франс Прес.

Танака, която бе приета за най-възрастен човек на света от Книгата на върховете Гинес и от интернационалната база данни на дълголетниците, е умряла на 19 април, стана ясно през днешния ден.

Сестра Андре, родена като Люсил Рандон на 11 февруари 1904 година, живее в Тулон.

Макар нито една организация да не присъжда " купата " доайен на човечеството, " сестра Андре в действителност е доайен ", сподели за Агенция Франс Прес Лоран Тусент, който взе участие в работата на интернационалната база данни на дълголетниците взаимно с Френския институт за демографски проучвания. Сестра Андре е с 11 месеца по-млада от починалата Кане Танака.

Сестра Андре е отпразнувала рождения си ден на 11 февруари с коктейл от порто и шоколад, както всекидневно.

" Не претърпявам към този момент посетители, към този момент не съм по този начин отзивчива ", сподели наскоро тя пред Агенция Франс Прес.

През февруари 2021 година стана известно, че сестра Андре е прекарала Ковид-19 безсимптомно в дома за възрастни хора в Тулон, където живее.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР