Серията бомбени заплахи срещу училища буквално парализира учебния процес последните

...
Серията бомбени заплахи срещу училища буквално парализира учебния процес последните
Коментари Харесай

Ректорът на УНСС: Ако зачестят подобни заплахи, обмисляме нови мерки

Серията бомбени закани против учебни заведения безусловно сковава образователния развой последните два дни в  някои огромните градове. От през вчерашния ден на прицел е и Университета за национално и международно стопанство, който също беше евакуиран.

Получихме през вчерашния ден имейл малко преди 9 часа. Уведомихме Министерство на вътрешните работи, като оттова реагираха бързо, изясни проф. Димитър Димитров, ректор на УНСС. Полицаите са претърсили региона.

Повече от 30 образователни заведения в двата града бяха евакуирани в понеделник

„ Проблемът е, че ние сме огромен университет. 44 декара е разгърнатата повърхност, а дневно влизат 10 хиляди студенти. За няколко часа беше осъществена инспекцията “, добави той.

Ректорът уточни, че следва ден на отворените порти, както и седмица на университетската книга.

Посолството на Русия излезе с остра позиция и отхвърли хипотезата за „ съветска диря “

„ Вчера бяха анулирани няколко министър председатели и прожекция на кино лентата за Кристиан Таков. Те ще бъдат пренасочени и за други дати, само че се надявам бързо да се реагира, с цел да знаем дали сходни закани са подправени и дали да стопираме образователния развой “, добави проф. Димитров.

Учениците са евакуирани

„ Каквото и да извършите в света остава диря. В този имейл единствено думичката „ учебно заведение “ беше сменена с „ университет “. Ако зачестят сходни закани, обмисляме нови ограничения, които да понижат риск. При настоящето равнище на риск не се постанова това. Самата систематичност подсказва, че не е сериозна офанзива, а игра на новак хакер. Въпреки това не би трябвало да се подценява “, акцентира ректорът на УНСС.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР