Серия от верижни катастрофи и пътни инциденти в цялата страна.

...
Серия от верижни катастрофи и пътни инциденти в цялата страна.
Коментари Харесай

Серия от верижни катастрофи заради лед по пътищата в страната

Серия от верижни произшествия и пътни произшествия в цялата страна. Причината - мразовит дъжд и мъгли. Няма починали и тежко потърпевши. Заради поледицата обаче към 100 пешеходци са минали през днешния ден през травматологията на Пирогов.

Съботната заран донесе мразовит дъжд и минусови температури. Движението от точка " А " до точка " Б " в София се трансформира в същински тест за оцеляване. Ледът изпрати за дълго в сервиза няколко автомобила след верижна злополука на " Цариградско шосе ".
" Мене ме удариха в 5 без 20. Цялото платно беше цялото в лед, а в 6 без 20 пристигнаха от Столична община да хвърлят сол ". " Един по един колите започнаха да се надънват един зад различен, един зад различен и станахме над 20 индивида ".
Рано сутринта наша зрителка, пътуваща към София, ни изпрати видео, в което се вижда голямо запушване, провокирано от следващия случай.

Инцидент и в региона на Вакарел. Обърнат камион и лек автомобил в канавката. Отново запушване и изнервени хора.

" Изтървах си, самолета си изтървах! Какво е това нещо? "
И на автомагистрала " Струма " в Благоевград тази заран стана случай, при който тежкотоварен автомобил прескочи мантинелата и се обърна отвън автомагистралата и пътното платно. Шофьорът няма съществени пострадвания.

От Областното пътно ръководство в София обясниха, че 25 автомобила в 4 часа сутринта са излезли да обработват пътя. Температурата е била 6 градуса под нулата. Малко по-късно завалял леденият дъжд, а след минути станали и първите произшествия.
Румен Сичански - шеф на Областно пътно ръководство София: " Аз не обичам да споделям " в случай че ", само че в случай че беше завалял дъждът 15 минути по-късно, можеше и да не се случат тези неща, защото колите са били на трасето ".
От полицията също увериха, че не са пестили старания.
контрольор Лъчезар Близнаков - Групово дело Национална Полиция, Пътна полиция: " Всички полицейски сили бяха ангажирани на 100 %, с което се оправиха доста добре ".
Според Националния институт по метеорология и хидрология неделният ден ще бъде спокоен и не се чакат съществени заледявания.
 Заледяване усложни пътната конюнктура тази заран Заледяване усложни пътната конюнктура тази заран
Не са позволени съществени произшествия по пътищата в страната след падналия мразовит дъжд в някои региони на страната, съобщи контрольор Лъчезар Близнаков от На...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР