Сериозно свиване до най-ниските нива от 2013 г. насам прогнозират

...
Сериозно свиване до най-ниските нива от 2013 г. насам прогнозират
Коментари Харесай

Смартфон пазарът върви към дъното, Apple - към лидерска позиция

Сериозно стесняване до най-ниските равнища от 2013 година насам предвиждат за смарт телефон пазара Counterpoint Research. Това обаче е добра вест за производителите на устройства от премиум и ултра премиум сегмента, където търсенето е устойчиво. Един съответен състезател може дори да стане световен №1 - Apple.

Детайли : Според прогнозата на Counterpoint доставените смарт телефони през 2023 година ще бъдат едвам 1,15 милиарда броя - 6% спад.
 Apple се опасява от ниско търсене на iPhone 15?
Apple се опасява от ниско търсене на iPhone 15?

Производственият проект е понижен заради проблеми с доставката на части и търсенето на по-скъпи устройства

Главен фактор за него е неприятното положение на азиатските пазари и изключително на Китай.

В Северна Америка на пръв взор обстановката би трябвало да е по-добра - спадаща инфлация и високи равнища на претовареност, само че съгласно специалистите рекордно малко хора подменят актуалните си устройства с нови - клиентите са внимателни.

От друга страна : От Counterpoint чакат четвъртото тримесечие с интерес поради дебюта на iPhone 15 и опцията с него телекомите да " откраднат " клиенти с високи приходи - голямото количество притежатели на смарт телефони от iPhone 12 серията, които към този момент гледат за нещо ново.
 Counterpoint: Смартфон пазарът към този момент е надалеч от бързия напредък
Counterpoint: Смартфон пазарът към този момент е надалеч от бързия напредък

Свиването продължава, Samsung са отпред

Това важи и за Китай, тъй като страната не е изключение от световната наклонност на нараснало търсене на премиум и ултра премиум устройства. Хората, които ги купуват, са по-слабо повлияни в решенията си от икономическата обстановка.

Именно поради това и анализаторите са на мнение, че е изцяло допустимо да забележим Apple като световен №1 по доставени смарт телефони за първи път в историята.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР