AI смартфонът вече не е само с Android, а AI

...
AI смартфонът вече не е само с Android, а AI
Коментари Харесай

Как изкуственият интелект ще промени устройствата на Apple

AI смарт телефонът към този момент не е единствено с Android, а AI компютърът към този момент не е единствено с Windows - Apple оповестиха консолидираното на изкуствен интелект в своите устройства в границите на минимум изненадващото си събитие през последните години. Производителят на iPhone, Mac и iPad залага на личен метод към технологията, само че и на интеграции с някои от водещите имена на пазара.

Apple Intelligence е общото име на AI платформата на компанията, като от есента тя ще бъде част от операционните системи iOS 18, iPadOS 18 и macOS Sequoia. Ако имате iPhone 15 или по-стар или iPad/Mac, който не е с M чип, можете и да не четете по-нататък - новите функционалности ще изискват най-мощния хардуер на Apple. При смарт телефоните минимумът е iPhone 15 Pro.
 Тим Кук е на път да разкрие проекта на Apple да господства в интернет за още едно десетилетие
Тим Кук е на път да разкрие проекта на Apple да господства в интернет за още едно десетилетие

В основата е изкуственият разсъдък, само че не е единствено той

Тази изчислителна мощност е нужна за най-големия ъпдейт на виртуалния помощник Siri от дебюта му преди десетилетие насам. Когато той/тя се появи, изглеждаше феноменално, само че лимитираните благоприятни условия на тогавашните AI технологии бързо станаха забележими и през последните години Apple най-малко видимо изоставаше в конкуренцията.

Сега ще можете да водите по-ефективни диалози със Siri (чрез глас, само че и посредством текст), като асистентът ще " схваща " какво наличие има на екрана и ще може да си взаимодейства с редица приложения - първо с тези на Apple, само че посредством App Intents функционалността това ще стане допустимо и за игри и стратегии от външни разработчици.

Така ще стане допустимо, да вземем за пример, автоматизирано да се трансферира наличие от едно приложение към друго. Освен това, Apple Intelligence ще може да смъква аудио записи (включително от телефонните разговори) в текст, да обобщава дълги текстове или да генерира нови по поръчка, а също и да основава изображения или да редактира към този момент съществуващи.
 Стратегията на Apple за AI, която включва основаване на лични чипове
Стратегията на Apple за AI, която включва основаване на лични чипове

От компанията са провели диалози с евентуални сътрудници като Гугъл и OpenAI за даване на услуги за генеративен изкуствен интелект

От компанията показват, че огромна част от функционалностите ще работят изцяло локално (вероятно по тази причина и се изисква мощен процесор), а за по-сложните задания ще се открива връзка със сървъри на Apple, за които се твърди, че ще пазят поверителността на данните.

Apple Intelligence идва и с ChatGPT интеграция - и то с анонимно потребление на новия бърз модел GPT-4o. Ако плащате абонамент на OpenAI, премиум функционалностите ще са налични. Siri ще ви пита, преди да се възползва от опциите на AI платформата. От Apple показват, че следва да прибавят поддръжка и на други от огромните AI играчи. Според TechCrunch евентуално измежду тях е и Гугъл с Gemini.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР