Сериозни съмнения за възможността Левски да продължи да функционира като

...
Сериозни съмнения за възможността Левски да продължи да функционира като
Коментари Харесай

Одитор се усъмни дали "Левски" ще може да функционира

Сериозни подозрения за опцията " Левски " да продължи да действа като обикновено сдружение изрази инспекторът Даниел Иванов от " Желязков одит 2004 ", който изготви отчет на база на финансовия доклад на клуба.

" Дружеството ( " ПФК Левски " ) е отчело загуба в размер на -4088 хиляди лева за 2020 година Към 31 декември 2020 година записаният капитал на Дружеството (30 670 хиляди лева.) надвишава чистите му активи, които са негативна големина в размер на - 12 461 хиляди лева Нарушено е условието на член 252 от Търговския закон. Тези условия пораждат основна неустановеност по отношение на способността на Дружеството да продължи да действа като настоящо дружество. Ръководството е решително, че Дружеството ще поддържа естествена активност, посредством финансова поддръжка от главните акционери, при положение на нужда. Нашето мнение не е модифицирано във връзка с този въпрос ", твърди инспекторът в.

Самият финансов доклад удостоверява дълбоката финансова рецесия в която се намира клуба. Финансовите задължения на " Левски " към края на 2020 година са 27 млн. лева, т.е. с 3 млн. повече по отношение на миналата година. От тях настоящите задължения са 11,557 млн. лева (6 млн. лева търговски и други отговорности, 4 млн. задатъци от клиенти и съвсем 1,4 млн. лева отговорности към личния състав ). Специално задълженията към чиновници са се нараснали двойно по отношение на предходната година, когато са били 786 000 лева (към края на 2019 г.). Не е загадка, че съществена тежест са отговорностите към треньора Петър Хубчев и екипа му - към 1 млн. лева

В същото време " Левски " е оповестил настоящи активи в размер на към 2,7 млн. лева, както и упоменатата към този момент от инспектора годишна загуба от 4,09 млн. лева Прави и усещания внезапният спад на приходите в клуба - 14,5 млн. лева за 2020 година, по отношение на 24,7 млн. лева за 2019 година, когато още притежател бе Васил Божков, а общоприет спонсор - " Национална лотария ".

Собственикът на клуба Наско Сираков неведнъж приказва за тежкото финансово състояние в клуба. В клуба получиха едвам през предходната седмица заплати - за пръв път от 4 месеца насам. Това принуди четирима от чужденците да изоставен - Ребин Сулака, Тома Даске, Насиру Мохамед и Фейсал Рерас. 

В изказване от 1 май Сираков призна, че има сериозна заплаха " Левски " да не получи лиценз за Първа лига за сезон 2021/22. Той същевременно заяви, че води договаряния със стратегически вложител (без да посочва името му) и изиска утвърждение от почитателите преди да подпише контракт. До момента обаче Сираков не е съобщил кой е въпросният вложител, който даже бил подготвен да модернизира напълно стадион " Виваком Арена Георги Аспарухов ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР