Сериозни критики към властта отправи заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

...
Сериозни критики към властта отправи заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.
Коментари Харесай

Даниел Митов: Асен Василев харчи безразборно, за да изглежда добър, а Денков бяга от отговорност

Сериозни рецензии към властта насочи заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов. Според него финансовият министър Асен Василев харчи безсистемно, с цел да наподобява добър, а министър-председателят Николай Денков бяга от отговорност. Пред Даниел Митов съобщи, че казусът на ръководещата некоалиция е размитата отговорност.

Той разяснява и блокажа за избори на ръководител на Общинския съвет в София, като съобщи, че по време на локалните избори е имало сглобка сред ПП-ДБ, Българска социалистическа партия и " Възраждане. "

" Моето персонално мнение е, че откакто по време на акцията се е играло по този метод и не е въображаемо два дни напред ще би трябвало да има последици, няма по какъв начин. Аз най-малко не виждам по какъв начин Борис Бонев може да стане ръководител на Столичния общински съвет. Ние направихме толкоз доста жестове, толкоз доста отстъпки, в реда на нещата е в последна сметка да се преценяват с метода, по който ние гледаме на ръководството на страната, на целите, на скоростта, с която би трябвало да се случват избрани дейности ", сподели още Даниел Митов.

Припомняме, че на 18 ноември Васил Терзиев организира срещи с две от партиите, показани в Столичния общински съвет (СОС) - Българска социалистическа партия и " Възраждане ".

" Ясно декларирахме, че от нас няма да има поддръжка за ръководител на СОС. Това е тяхна отговорност да намерят формулата по какъв начин да проработи СОС ". Това сподели пред публицисти общинският консултант от „ Възраждане “ Деян Николовслед диалози по покана на кмета на София Васил Терзиев.

Николов напомни, че имат своя кандидатура за ръководител – Красимир Гълъбов. Ако някой желае, може да ни поддържа, добави той.

Деян Николов сподели също, че най-много са говорили за цели за София. Ние изложихме нашите цели, които са почти в 14 точки, които са прагматични във връзка с това, което би трябвало да се случи в града, изясни той. Общинският консултант уточни най-много прекъсването на презастрояването, усъвършенстване на пътната инфраструктура, непорочност в града. Говорихме за цифровизация, за детски градини, сподели той.

За Борис Бонев съответно не сме говорили, посочи Николов.

Това, което беше показано от тяхна страна, е, че с цел да заработим за всички цели на София, които тук-там се припокриват, би трябвало да бъде " отприщен " СОС, уточни той и добави, че са споделили, че това е тяхна отговорност като първа политическа партия.

По-рано, след срещата с Васил Терзиев, пред публицисти Георги Свиленски от Българска социалистическа партия сподели, че и технитеобщински съветници няма да поддържат Борис Бонев за ръководител на съвета.

" Запознахме кмета на Столична община и неговия екип с решенията, с които нашето Изпълнително бюро на Национален съвет и на Градския съвет взаимно взехме, а точно – първо да представим проблемите на столицата ", уточни Свиленски.

За постове, за ръководители на комисии, за сформира на комисии, за заместник-кметове, шефове, не е станало дума, съобщи той.

Свиленски уточни, че още при започване на диалога са декларирали на Борис Бонев от „ Продължаваме промяната – Демократична България “ („ Спаси София “), че няма да го поддържат за ръководител на СОС. Отговорността за това да има ръководител на общинския съвет и да стартира работа, е на партията, която е спечелила болшинство, добави политикът.

На 17 ноември, столичният кмет Васил Терзиев предложения водачите на политическите сили за намирането на общи цели за взаимна работа в интерес на жителите на столицата и за пускане на работата на Столичния общински съвет, оповестиха от Столичната община.

Поканата бе изпратена до водачите на всички партии и обединения, показани в СОС, като срещите ще се проведат преди съвещанието му на 20 ноември.

Целта на срещите е да бъдат разисквани общите политики и цели за развиването на София, както и методите те да бъдат подкрепени в бюджета на Столичната община през 2024 година, се показва в известието.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР