Сериозна суша има в Италия. Пресъхват реки, голяма загриженост е

...
Сериозна суша има в Италия. Пресъхват реки, голяма загриженост е
Коментари Харесай

Суша мори Италия

Сериозна суша има в Италия. Пресъхват реки, огромна угриженост е обхванала селското стопанство. Проблемът е, че през това лято редките дъждовни стихии не способстваха за възстановяване на обстановката.  

Водите на най-голямата река По в края на август край Торино са намалели с 50% в съпоставяне със междинното за интервала равнище. По поречието ѝ в региона са се образували сухи площи и има починали риби. В подножието на нейните извори в Алпите под върха Монвизо заради липса на вода затвори хижа, намираща се на 2600 метра надморска височина. Случва се за първи път, защото електричеството за нея се обезпечава от водноелектрическа система.

Един от най-важните притоци на река По – река Танаро в поречието си в региона на град Кунео – Гаресио, е като пресъхнала, а там тъкмо преди година стана наводняване. Южната област Пулия регистрира, че от януари до в този момент са паднали 30% приблизително по-малко превалявания от предходните години.

Заради сушата от Конфедерацията на италианските земеделци желаеха в района да бъде оповестено бедствено състояние за техния бранш. Ситуацията е притеснителна и в други елементи от страната.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР