Сериозна критика на Закона за меценатството прозвуча вчера в речта

...
Сериозна критика на Закона за меценатството прозвуча вчера в речта
Коментари Харесай

Радев: За 2021 г. по закона за меценатството са реализирани едва 300 лв. -

Сериозна рецензия на Закона за меценатството прозвуча през вчерашния ден в речта на президента Румен Радев по време на гала вечер „ Хоризонти “, която събра на среща представители на бизнеса от цялата страна. Събитието се провежда от списание „ Мениджър “ и се организира под патронажа на президента.

Темата на форума бе „ Култура и развито общество “.

В речта си пред гостите на събитието Радев акцентира, че културата откроява достиженията на един народ и задава равнището на упоритости на обществото.

Законът за меценатството бе една от главните точки в словото на президента.

" Законът е признат през 2005 година До момента по него са осъществени 6 800 000 лева за всички тези години, като за предходната година – цялата 2021 г., по този закон са осъществени едвам 300 лева От тези близо 7 милиона лв. досега за 15 години, множеството от тези пари, в голямата си част, са дарени от физически лица, а не от юридически. Това значи, че този закон във връзка с бизнеса не работи “, сподели Румен Радев. И добави, че законът би трябвало да се премисли, тъй че бизнесът да влага в културата. 

Президентът приказва още за връзката сред просвета и бизнес и акцентира, че е належащо и България да се стреми към това да употребява доста по-активно своята богата история и културни обичаи, с цел да реализира триумфи и да утвърждава позициите си в стопански проект.

В края на речта си Радев акцентира, че са нужни все по-значителни вложения в хората, в тяхното обучение, просвета и висока подготовка и че най-големият ни потенциал  е в надарените и образовани младежи.

Специален посетител на „ Хоризонти “ е испанският мъдрец, мъдрец и драматург Хавиер Гома Лансон , който изнася сказка на тематика „ Култура и развито общество: Как подпомагането и вложението в просвета повлиява върху развиването на бизнеса и обществото като цяло “.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР