Сериозен скандал се завихри между олимпийската ни шампионска в гребането

...
Сериозен скандал се завихри между олимпийската ни шампионска в гребането
Коментари Харесай

СКАНДАЛ: Борислав Сандов отряза достъпа на гребците до река Ропотамо и посъветва Румяна Нейкова да се възползва от... глобалното затопляне

Сериозен скандал се завихри сред олимпийската ни шампионска в гребането Румяна Нейкова и Министерството на околната среда и водите в лицето на екоминистъра Борислав Сандов. Причината е предписание от страна на ведомството, с което на ни категорично се не разрешава да употребяват за тренировки река Ропотамо.

За проблема алармира националния селекционер Румяна Нейкова преди дни. " Преди да се преборим с другите страни, би трябвало да се преборим с нашата. След историите в Белмекен с подготовката, в този момент ни не разрешават да упражняваме на река Ропотамо. Нарушавали сме екоравновесието ѝ? А 50 години, до момента, не го ли нарушавахме?! Не знаем къде ще продължи подготовката ни. Подали сме молба до Министерство на околната среда и водите от 13 януари, само че досега няма отговор. Имали сме единствено телефонни диалози с министър Сандов и заместника му Тома Белев, само че те ни оферират всичко друго, само че не ѝ река Ропотамо. Тя е единственият водоем, който по това време на годината нашият спорт може да употребява ", разгласи Нейкова пред Българска национална телевизия.
свързани новини7296на 31.01.2022
Самият Сандов пък оправда заповедта, че идвала още от предходния министър. Въпреки митингите на Нейкова и федерацията, вицепремиерът и министър на околната среда и водите е безапелационен, че изключения нама да бъде правени.

" Българските гребци към този момент няма да упражняват в Ропотамо. Никакви действия от хора не трябва да има в реката, с цел да не обезпокояват дивата природа, която би трябвало да съхраним там ", разгласи той в " Денят стартира. - Говорих с Нейкова. Тази възбрана идва от предходния министър и тя е за това, че не трябва да се вършат изключения. Ако го създадем за един тим или за случай, сътворяваме опция за сиво поле, след което други също желаят изключения. Законът би трябвало да се ползва за всички. е единствената с подобен статут на отбрана река в България. Десетки години е нарушаван закона ", разяснява Сендов.

В умозаключение той посочи, че доста почита българските гребци и се гордее с техните достижения, само че към този момент имал предложение за това къде да възобновят тренировките си.

В случая, на помощ му пристигна световното стопляне. Сандов предложи от националния тим да упражняват през зимата в сграбчена база в Пловдив, тъй като поради световното стопляне нямало заплаха водата в канала да замръзне.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР