Сергей Лавров: Има реална опасност от световна войнаРусия твърди, че

...
Сергей Лавров: Има реална опасност от световна войнаРусия твърди, че
Коментари Харесай

Мит ли е атомният апокалипсис?

Сергей Лавров: Има действителна заплаха от международна война

" Русия твърди, че доставките на оръжия от НАТО за Украйна са " законни цели " за нахлуване. Разбира се, че тези оръжия ще бъдат законна цел за съветската войска ", сподели съветският външен министър Сергей Лавров в изявление по съветската телевизия.

Лавров предизвести за заплахата от експлоадирането на нова международна война. " Опасността е сериозна, тя е действителна и не трябва да бъде подценявана. "

Запитан за съпоставяне на сегашната обстановка с Карибската рецесия, съветският външен министър сподели, че " тогава имаше фактически доста малко правила ", малко " писани правила ", само че разпоредбите за държание бяха напълно ясни - в Москва бе ясно по какъв начин ще се държи Вашингтон и във Вашингтон бе ясно по какъв начин ще се държи Москва.

И през днешния ден имало малко правила, добави Лавров, препращайки към контракта за нуклеарно разоръжаване New Start. Но в същото време всички други принадлежности за надзор на въоръжаването са на практика унищожени.

Лавров напомни, че по време на Карибската рецесия през 1962 година е имало информационен канал, по който ръководителите на Съюз на съветските социалистически републики и Съединени американски щати са разговаряли. Днес няма подобен канал и никой даже не се и пробва да го сътвори.

Бен Уолъс: Путин може да стартира Трета международна война до дни

Руският президент може да разгласи нова международна война до дни, съобщи английският министър на защитата Бен Уолъс.

Уолъс предизвести, че Владимир Путин е подготвен да употребява обичайните празнувания за Деня на успеха 9 май, с цел да призове войските на " война с нацистите по света ". Той сподели още, че съветската окупация в Украйна има капацитета да се трансформира в " раково образувание ", което би трябвало да се изреже.

Министърът позволи, че Путин може да разгласи всеобща готовност на 9 май. Според него съветският президент ще съобщи, че " откакто Русия е във война с нацистите по света, ние би трябвало да активизираме целия съветски народ ".

В Лондон означават, че редакторът на държавната медия RT Маргарита Симонян съобщи в тв предаване, че е " по-вероятно " съветският президент да нанесе нуклеарен удар, в сравнение с да разреши Русия да изгуби войната. В същото време Путин показва своята военна мощност в Москва и Санкт Петербург по време на подготовки за Деня на успеха.

Русия е принудена да слива и прегрупира бойни единици след несполучливото си нахлуване в североизточната част на Украйна, заяви английското Министерство на защитата, базирайки се на разузнаването.

Оливър Стоун: Украйна е част от американския проект

Американският кинорежисьор Оливър Стоун счита, че контролът над Украйна постоянно е бил част от проектите на Съединени американски щати. Това мнение той изрази в изявление за испанската преса.

Според режисьора, представен от Diario, точно Съединените щати са предизвикали този спор, тъй като това, което направиха, е " прелом в Украйна за определяне на прозападно държавно управление ".

" Украйна е част от американския проект, постоянно е била... Това желаеха през 2014 година с този държавен прелом. Те получиха това, което желаеха: тласнаха ги против Русия. Те желаят да сменят режима в Руската федерация, да отстранят Путин и да стигнат до съветските запаси на избрана цена ", акцентира режисьорът.

" Ние си сътворяваме врагове, с цел да продължи всичко да работи ", добави Стоун. " Страната се нуждае от тактика за напрежение, тъй като напрежението кара света да се движи. Производителите на оръжие пък са изключително щастливи, защото продават оръжия на тези страни. " Той разказва Съединени американски щати като " доберман, методично животно-убиец с доста пари ".

Американският режисьор дефинира съветския водач като " рационален, спокоен, деликатен човек ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР