Сергей Герджиков е доктор на философските науки, професор и дългогодишен

...
Сергей Герджиков е доктор на философските науки, професор и дългогодишен
Коментари Харесай

Проф. Сергей Герджиков с книга разкази

Сергей Герджиков е лекар на философските науки, професор и дълготраен учител по философия в СУ „ Св. Климент Охридски “, създател на над 140 научни писания, голям брой монографии и  научни публикации, съставител и преводач на антологии по философия, създател на пътеписи, а от 2018 година и на разкази.

Творческият си ентусиазъм професор Герджиков показва в писане, преподаване, пътешествия като природолюбител, археолог и обществен откривател на разликите в културите, както и с  снимка. Книгите му са настолно четиво за студенти по философия като  „ Граници на науката “, „ Хаос и ред след комунизма “, „ Де когито. Отмисляне на измисления свят “, „ Дълбокото време “,  антологията „ Дзен майстори “, на която е преводач и съставител, „ Японски дневник “, “ Японски загадки “ и доста други.

Най-новата книга на професор Герджиков „ Тела и светове “ е алманах с художествени разкази.

В нея създателят показва разбирането си, че тялото и светът, който то населява са в неразделен синхрон. Изменението на едното, води до неизбежна смяна в другото.

Тук са разказани разнообразни истории, действителни и фантастични, човешки и безчовечен, земни  и неземни, само че постоянно през фокуса на световете и техните тела.

Според създателя всички герои и събития в книгата са нереалност, въпреки да припомнят на действителни събития и хора.  Различни човешки положения – здраве и болест, живот гибел, духовни и културни полезности, творчество, научни търсения, танц минават през призмата на философското разбиране за многоликото проявяване на телата по време на тяхното светообитаване.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР