Serbia Open, полуфиналНовак Джокович – Карен Хачанов 4-6, 6-1, 6-2Новак

...
Serbia Open, полуфиналНовак Джокович – Карен Хачанов 4-6, 6-1, 6-2Новак
Коментари Харесай

Джокович обърна и Хачанов и се доближи до титлата в Белград


Serbia Open, полуфинал

Новак Джокович – Карен Хачанов 4-6, 6-1, 6-2

Новак Джокович доближи до финала на ATP 250 шампионата в Белград след към този момент добре прочут сюжет – трисетова победа след поврат. Този път от другата страна на мрежата бе международният №26 Карен Хачанов, който съумя да се наложи в първия сет, само че след това 20-кратният първенец от Големия шлем доминираше изрично и загуби единствено три гейма до края на дуела.

Опонент на Джокович в мача за купата ще бъде Андрей Рубльов или Фабио Фонини.

Сърбинът записа шест аса против единствено един на Хачанов, като в това време завоюва 75% от точките си на първи сервис (33/44). Джокович осъществя четири от седемте си точки за пробив (57%), до момента в който неговият конкурент оползотвори един от двата си брейкпойнта (50%).

Хачанов заигра доста нападателно още през цялото време и очевидно хвана Джокович неопитен. Това оказа помощ да руснака да пробие в самото начало, след което да удвои задатъка си. Световният №26 стигна до късмет за втори пореден пробив, само че Джокович избегна заплахата и понижи резултата на 2-1.

Хачанов продължи да бъде доста стабилен на сервис, като дълго време не разреши на съперника си да стигне до брейкпойнт. Джокович стигна до първия си късмет за пробив едвам в десетия гейм, само че пропусна опцията след несполучлив опит за къса топка. Впоследствие руснакът стигна до сетбол, който от който не се възползва, само че продължи да слага напрегнат международния №1 и няколко минути по-късно пред него се откри нов късмет за привършване на сета след форхен уинър по диагонала. Следващото разиграване приключи с бекхенд в мрежата от страна на Джокович и по този начин Хачанов завоюва първия сет с 6-4.

Радостта на руснака обаче не търпя дълго, защото след това Джокера изигра най-силния си сет от началото на сезона. Сервисът на международния №1 стана доста по-ефективен, до момента в който в това време бекхендът му на няколко пъти направи Хачанов беззащитен след изящни офанзиви по правата. Сърбинът осъществя два поредни пробива и направи серия от пет следващи извоювани гейма, спечелвайки изрично втория сет с 6-1.

Силната серия на Джокович продължи и той реализира ранен пробив за 2-0 в заключителния сет. Хачанов редуцира пасива си и опита още веднъж да нападна непрекъснато по цялата широчина на корта, само че международният №1 бе квалифициран за това. Сърбинът неутрализираше офанзивите на своя конкурент доста по-лесно, в сравнение с при започване на мача, и записа нов брейк, след който натрупа удобен задатък от 5-1. Хачанов опита да обърне развоя на мача, само че Джокович не разреши това да се случи и завърши дуела с гейм на нула, оформяйки крайното 4-6, 6-1, 6-2 след тъкмо два часа игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР