Серафим е изследване, което поставя въпроси, свързани с Бавната мода“

...
Серафим е изследване, което поставя въпроси, свързани с Бавната мода“
Коментари Харесай

Серафим – интерактивна артинсталация на тъмно

„ Серафим е проучване, което слага въпроси, свързани с „ Бавната мода “ и свръхконсуматорското общество. Идеята е на Вилияна Карушкова – фешън дизайнер, и Калина Павлова, която се занимава с реклама и културен мениджмънт. Името на плана е въодушевено от едноименния роман на Йордан Йовков, в който героят със своето остаряло, износено палто е знак на съпричастността и духовните полезности. В плана са застъпени концепциите за резистентен метод на живот и сензитивността във всички нейни проявления. От другата страна на самодейността са млади незрящи хора. 

В продължение на няколко месеца двете групи учиха дружно едни от други за тази чувствителност, обогатяваха своя вътрешен свят и работиха един до друг. Плод на техните старания е интерактивната артинсталация, която се намира в столичната изложба „ Ко-оп “. С помощта на незрящите водачи всеки, показал любознание, може да влезе на мрачно в лабиринта и да се допре до седем статуи, направени от остатъчни материали при обработка в текстилната индустрия. Ще се запознаете с облекла, типични за разнообразни култури по света. Всички те са дело на Вилияна Карушкова.

Гюнер Апти – един от незрящите водачи, ще ни вкара в лабиринта и ще ни прикани да изострим сетивата си и да изследваме част от материите, до които се докоснем. Ще установим, че на мрачно може да бъде и уютно.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР