Сепаратистките арменски сили в Нагорни Карабах се съгласиха с предложението

...
Сепаратистките арменски сили в Нагорни Карабах се съгласиха с предложението
Коментари Харесай

Азербайджан и Армения се съгласиха за прекратяване на огъня в Нагорни Карабах

Сепаратистките арменски сили в Нагорни Карабах се съгласиха с предлагането на Русия за преустановяване на огъня през днешния ден, съобщава " Ройтерс ".

" Властите на Република Арцах одобряват предлагането на командването на съветския мироопазващ контингент за преустановяване на огъня ", се споделя в известие от държавното управление в региона. " С посредничеството на командването на съветския мироопазващ контингент, ситуиран в Нагорни Карабах, беше реализирано съглашение за цялостно преустановяване на бойните дейности от 13:00 часа на 20 септември 2023 година "

Азербайджан удостовери, че е реализирано съглашение за преустановяване на огъня. От Баку разясниха, че съветските миротворци са предали на Азербайджан апел от Нагорни Карабах за примирието. Още не са посочени изискванията за него.

Припомняме, че Азербайджан стартира своята " антитерористична " интервенция в района, с цел да възвърне конституционния ред посредством разоръжаване и наложително евакуиране на арменските военни формирования там.

Нагорни Карабах е интернационално приет като част от Азербайджан. Баку изиска сепаратистките политически управляващи там също да се разхлабен, преди да се водят каквито и да е договаряния за бъдещето на района, който Азербайджан желае да интегрира изцяло.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР