Сенната хрема е често срещана алергия към цветен прашец, която

...
Сенната хрема е често срещана алергия към цветен прашец, която
Коментари Харесай

Най-редките и необичайни алергии в света

Сенната хрема е постоянно срещана алергия към пъстър прашец, която визира всеки четвърти човек, а признаците могат да бъдат следени с редица медикаменти.

Докато вие или някой, който познавате, евентуално страда от сенна хрема и знаете защо става въпрос, знайте, че има и алергии, които са доста по-необичайни.

Вижте някои от най-необичайните алергии в света.

1. Алергия от вода

Аквагенната уртикария, позната като алергия от вода, е рядко положение, което предизвиква сърбящи и мъчителни уртикария, когато страдащият влезе в контакт с вода.

Тези обриви се появяват вследствие на мастоцитите на тялото, освобождаващи хистамин, който е виновника за копривната тресчица.

Промяната на температурата на водата не оказва въздействие върху алергичната реакция и няма дейно лекуване. Лосионите или кремовете срещу сърбеж могат да оказват помощ за усмиряване на сърбежа.

2. Алергия от физическо натоварване

Въпреки че постоянните извършения се предлагат като част от здравословния режим, има няколко души, които имат основателна причина да не посещават фитнес залата. 

Симптомите на анафилаксия, провокирана от физическо натоварване (EIA), могат да включват сърбеж, копривна тресчица (уртикария), зачервяване, мощна отмалялост и хрипове. Тя е извънредно рядка и тежка алергична реакция, породена от физическо натоварване.

Анафилаксията е известна още като анафилактичен потрес и е евентуално животозастрашаваща, в това число признаци като замаяност, свиване на дихателните пътища и даже колапс.

Следователно не е изненада, че при положение на анафилаксия страдащите ще бъдат посъветвани да упражняват единствено с сътрудник, който да може да му направи инжекция с адреналин при положение на неотложност.

3. Алергия от монети

Вярвате или не, има някои хора, които страдат от алергични реакции единствено от боравене с пари.