Сенчестият бизнесмен Виктор Бут, известен още като Търговецът на смъртта,

...
Сенчестият бизнесмен Виктор Бут, известен още като Търговецът на смъртта,
Коментари Харесай

Тръмп търси убежище в Русия?

Сенчестият предприемач Виктор Бут, прочут още като " Търговецът на гибелта ", беше сменен за американската баскетболна звезда Бритни Грайнър в границите на шумна обмяна на пандизчии сред Москва и Вашингтон през декември.

" Вярвам, че животът Ви е в заплаха ", написа Бут в депеша, изпратена до Тръмп и показана на пресата в Москва.

" Администрацията на Байдън няма да спре единствено с това, че ще ви провлачи през съдебно-затворническия промишлен комплекс ", се споделя в апела.

" Те по-скоро ще сложат завършек на живота ви, в сравнение с да ви оставят да застанете на пътя им ".

Бут сподели на Тръмп, на който от дълго време се възхищава, че: " ще намериш несъмнено леговище и отсам ще можеш да водиш битката за американския народ ".

Руският търговец излежаваше 25-годишна присъда в американски затвор, когато беше сменен за Гринър. Впоследствие той се причисли към съветска националистическа партия.

Обвинен във въоръжаване на бунтовници в някои от най-кървавите спорове в света, Бут е задържан в Тайланд при интервенция на Съединени американски щати през 2008 година По-късно той е екстрадиран в Съединени американски щати и е наказан през 2012 година

През последните години Вашингтон и Москва организираха няколко обмена на пандизчии, като към момента няколко американци са арестувани в Русия.

Миналата седмица Русия арестува американския публицист Еван Гершкович и го упрекна в шпионаж, предизвиквайки интернационално неодобрение. Вашингтон назова обвиняванията против него " нелепи ", съобщи БГНЕС.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР