Сенатът на САЩ одобри законопроекта за най-голямата данъчна реформа през

...
Сенатът на САЩ одобри законопроекта за най-голямата данъчна реформа през
Коментари Харесай

Голямата реформа на Тръмп мина през Сената

Сенатът на Съединени американски щати утвърди законопроекта за най-голямата данъчна промяна през последните 30 години, както бе обещана от президента Доналд Тръмп.

Преди това планът бе утвърден и от републиканското болшинство в Камарата на представителите в Конгреса.

Вечерта във вторник се обясни, че са били позволени неточности при съставянето на закона.

Така Сенатът трябваше бързо да внесе поправките, което и стана, а по-късно през днешния ден поправеният законопроект ще бъде гласуван наново в Камарата на представителите.

Инициативата планува понижаване на налог облага за бизнеса от сегашните приблизително 35% до 21%. Нововъведението влиза в действие от 2018 година.

Временно – до 2025 година, ще бъдат понижени и други данъчни ставки за компаниите и жителите на Съединени американски щати. Най-облагодетелствани от измененията, чиято цена се пресмята на 1,4 трлн. $ обаче ще бъдат богатите американци.

В някои щати, като Ню Йорк и Калифорния, където демократите са болшинство, а цените на жилищата са високи, действително даже ще има повишение на данъчното задължение за доста хора, защото се поставя таван от 10 000 $ на данъчните отстъпки при облагането на недвижими парцели.

Законът удря и така наречен Обамакеър – системата за здравно обезпечаване, призната по време на мандата на предходния президент на Съединени американски щати. С текста се отстранява условието хората да имат здравни осигуровки.

От Демократическата партия се оповестиха против данъчната промяна на Тръмп, като предизвестиха, че тя облагодетелства богатите и ще докара до повишаване на бюджетния недостиг на Съединени американски щати.

The United States Senate just passed the biggest in history Tax Cut and Reform Bill. Terrible Individual Mandate (ObamaCare)Repealed. Goes to the House tomorrow morning for final vote. If approved, there will be a News Conference at The White House at approximately 1:00 P.M.
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) December 20, 2017
Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР