Сенатът на САЩ одобри проектобюджета за отбрана на страната за

...
Сенатът на САЩ одобри проектобюджета за отбрана на страната за
Коментари Харесай

САЩ отпускат 300 млн. долара военна помощ на Украйна

Сенатът на Съединени американски щати утвърди проектобюджета за защита на страната за 2022 година и в този момент документът ще бъде изпратен на президента Джо Байдън за автограф, предава БГНЕС.

Документът е подсилен от болшинството сенатори, излиза наяве от известие, оповестено на уеб страницата на законодателния орган. По този метод планът е подсилен и от двете камари на Конгреса на Съединени американски щати. Сега той ще бъде предаден на президента за автограф.

Бюджетът за защита на Съединени американски щати за 2022 година е 768 милиарда $. Наред с други неща, той съдържа наредба за разпределяне на 4 милиарда $ за програмата " Европейска самодейност за въздържане ", която е ориентирана против Русия. Предлага се да бъдат отпуснати 300 млн. $ за военна помощ на Украйна, а други 150 млн. $ ще бъдат изразходвани за " съдействие в региона на сигурността с балтийските страни ". 

Що се отнася до Китай, законопроектът включва 7,1 милиарда $ за Тихоокеанската самодейност за поддръжка на Тайван. Той също по този начин включва възбрана Министерството на защитата да набира артикули, създадени с насилствен труд в западния китайски район Синдзян.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР