Сенатът на САЩ одобри множество кандидатури за дипломатически постове в

...
Сенатът на САЩ одобри множество кандидатури за дипломатически постове в
Коментари Харесай

Приятел на Байдън е назначен за посланик в ЕС

Сенатът на Съединени американски щати утвърди голям брой кандидатури за дипломатически постове в чужбина, в това число дългогодишния " най-хубав другар " на президента Джо Байдън и негов някогашен консултант Марк Гитенщайн за дипломат на Съединени американски щати в Европейския съюз, съобщи " Политико ", оповестява БГНЕС.

Сенаторите утвърдиха и някогашния кмет на Чикаго Рам Емануел за дипломат в Япония и някогашния губернатор на Делауеър Джак Маркел за дипломат в Организацията за икономическо съдействие и развиване.

До тези дейности се стигна, откакто водачът на болшинството в Сената Чък Шумър (окръг Ню Йорк) подписа договорка със сенатор Тед Круз (окръг Тексас) да анулира задържането на 32 кандидатури в подмяна на гласоподаване през януари на " Северен поток-2 " - газопровода от Русия до Германия. Круз забави десетки номинации в региона на външната политика поради решението на администрацията на Байдън да анулира глобите за газопровода, което принуди Шумър да употребява скъпото време за изявления във връзка с претендентите или да подписа договорка с Круз.

Гитенщайн е бил основен консултант на сенатската комисия по правораздаване, когато Байдън е бил неин ръководител в края на 80-те години на предишния век. Заедно с него те те управляват сполучлив опит за прекъсване на номинацията на Робърт Борк за член на Върховния съд на Съединени американски щати, направена от президента Роналд Рейгън. Две десетилетия по-късно, когато Байдън бе вицепрезидент, той разказа Гитенщайн като " най-хубавия ми персонален другар " по време на пътешестване до Румъния, където Гитенщайн бе дипломат.

В последните години Гитенщайн е специфичен консултант в адвокатската адвокатска фирма " Майер Браун ", където поучава клиенти по какъв начин да вършат бизнес в Централна и Източна Европа. Сега той ще играе основна роля в напъните на администрацията на Байдън да работи с Европейски Съюз, с цел да отговори на възходящата конкуренция от страна на Китай.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР