Сенатът на Италия прие закон, съгласно който гражданите на тази

...
Сенатът на Италия прие закон, съгласно който гражданите на тази
Коментари Харесай

В Италия разрешиха на жителите да стрелят по крадците

Сенатът на Италия одобри закон, според който жителите на тази страна могат да стрелят по крадците, проникнали на частната им територия, без да се опасяват, че ще бъдат виновни за това пред съда.

Италианците, естествено без тези, които се устоят с грабежи, одобриха с екстаз новия закон. Досега в тази страна постоянно съдили негостоприемните стопани, които убивали злосторниците в дома си или на двора си.

За отбрана на своя живот, чест и имущество италианците към този момент могат да изпозлват огнестрелно оръжие. В хода на гласуването във висшия законодателен орган на страната 201 сенатори дали своят вот „ за “, 38 „ срещу “, а шестима се въздържали.

В документите се споделя, че заонът е предназначен, преди всичко, да облекчи оправдаването на жителите, употребявали огнестрелно оръжие против нарушителите, проникнали в дома им. По-рано италианците, убивали грабителите, изпадали в тежка обстановка и от време на време даже се оказвали зад решетките.

Матео Салвини

Още преди приемането на закона за отбрана на дома воцепремиерът и началник на Министерството на вътрешните каузи Матео Салвини се обърнал към италианците за да успокои тези, които считат, че след приемането на новия закон Италия ще се трансформира в Дивия Запад. Той заявол, че нововъведението не заплашва по никакъв метод добронаерените жители, а тъкмо противоположното – ще помогне да се защитят правата им.

Освен това, друга част от законодателния акт предвижда увеличение на периода за отнемане от независимост за тези, които са направили въоръжен обир или кражба с щурм. Лобист на значимия закон е партията „ Лигата на Севера “, която се оглавява от самия Матео Салвини. Самият министър коментирал събитието сбито: „ Това е знаменателно събитие за всички италианци “.

Трябва да се означи, че Салвини не одобрил концепцията да се опрости продажбата на огнестрелно оръжие на жителите на Апенините. Той отбелязал, че в проектите му не влиза увеличението на броя на въоръжените жители в страната. Политиците от другите партии го подкрепили в ограничението на използването на оръжия.

Важен миг от закона е и че той не дава правото да се стреля по грабители, които бягат или към този момент са обезвредени, също така не анулира възможен правосъден развой, в случай че се е стигнало до провали или гибел.

Източник: fishki.net

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР