Сенатът (Горната камара на парламента) на Хаити провъзгласи своя председател

...
Сенатът (Горната камара на парламента) на Хаити провъзгласи своя председател
Коментари Харесай

Хаити вече има нов президент, врменно до изборите

Сенатът (Горната камара на парламента) на Хаити прогласи своя ръководител Джоузеф Ламберт за краткотраен президент на републиката , осведоми ТАСС. „ Новият краткотраен президент, Негово превъзходителство Джоузеф Ламбърт, ще постави клетва в наличието на държавни чиновници, водачи на гражданското общество “, се споделя в текст от резолюция на Сената. Отбелязва се, че решението беше подкрепено от осем от общо 10 сенатори. Той ще извършва функционалностите на до избирането на нов държавен глава. Партията също счита, че Ариел Анри би трябвало да стане министър-председател и да образува държавното управление.

Президентът Жовенел Мойс, два дни преди да бъде погубен, назначи Анри за началник на кабинета, който обаче нямаше време да встъпи в служба. Президентските и парламентарни избори в Хаити са планувани за 26.09.21 година , а вторият тур от президентски избори ще се организира на 21.11.21 година, в случай че е належащо.
 Президентът на Хаити е трябвало да бъде задържан, а не погубен Президентът на Хаити е трябвало да бъде задържан, а не погубен
Американците, арестувани в Хаити по случая с убийството на президента на страната Жовенел Мойс, обявиха по време на разпита, че наемници...

Припомняме, че Жовенел Мойс  бе смъртоносно ранен при нахлуване в неговото жилище от незнайни нападатели на 7-ми юли . По време на нападението първата дама на страната Мартин Мойс също беше ранена и откарана в болница. Премиерът Джоузеф прикани популацията за успокоение, твърдейки, че " обстановката със сигурността в страната е под контрола на Хаитянската национална полиция и хаитянските въоръжени сили ". Министерският съвет вкара военно състояние в републиката за 15 дни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР